23948sdkhjf

Obton Group henter ny bestyrelsesforkvinde

Obton Group, der investerer i solenergiprojekter, har hentet ny kvinde til at stå i front for selskabets bestyrelse. 

Der er tale om norske Gunn Wærstad, der i dag blandt andet forkvinde for teleselskabet Telenor ASA og Petoro, der administrerer den norske stats olie- og gasaktiviteter samt bestyrelsesmedlem i Fidelity International og Nationwide Building Society, ligesom hun er executive advisor i FSN Capital.

Det oplyser Obron Gruop i en pressemeddelelse.

Desuden indtræder tyske Mike Winkel, danske Thyge Boserup samt Lars Denkov, partner i FSN Capital, også i bestyrelsen.

Opkøb

De nye bestyrelsesmedlemmer indtræder i forbindelse med den endelige afslutning af transaktionen, hvor kapitalfonden FSN Capital har købt 45 pct. af Obton Group.

Og de nye ansigter i bestyrelsen glæder Obton Groups medstifter og CEO Anders Marcus.

- Styrkelsen af bestyrelsen med internationale profiler og stærke kompetencer inden for den grønne omstilling ligger i lige forlængelse af at få FSN Capital ind som investor. Obton er i rivende udvikling og er i dag blandt de største udviklere og investorer i solcelleparker i Europa, og jeg er sikker på, at vi med disse internationale kræfter og kompetencer inden for den grønne omstilling kan indfri vores internationale vækstambitioner, siger Anders Marcus.

Om de nye medlemmer

  • Mike Winkel har mange års ledelseserfaring fra det tyske energiselskab E.on, herunder ansvarlig for selskabets aktiviteter inden for vedvarende energi. Mike Winkel var frem til marts i år bestyrelsesmedlem i Japans største elektricitetsselskab JERA. Nu fungerer han som Senior Advisor for JERA og også Boston Consulting Group.
  • Thyge Boserup, der blandt andet har ledelseserfaring fra Ørsteds havvindenergiaktiviteter, er i dag bestyrelsesformand for Green Hydrogen Systems, der producerer elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint og netop med stor succes er blevet børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.

Om Obton Group

Obton Group udvikler og forvalter investeringer inden for solenergi og ejendomme. I 2020 præsterede selskabet et driftsresultat på 306 mio. kr, svarende til en 30 procent vækst i forhold til året før. 

Obton Group er den første danske investering fra FSN Capital's seneste fond, FSN Capital VI.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094