23948sdkhjf

Hvidevare-gigant får ny ejer med på holdet

Den nordjyske hvidevarehandler Eico, der sidste år mere end fordoblede overskuddet, skifter nu ud i ejerkredsen. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Ind i ejerkredsen træder Dansk Ejerkapital, ud træder kapitalfond og nu tidligere medejer Vækst-Invest, mens ledende medarbejdere og øvrige investorkreds fastholder ejerskab i selskabet.

– Jeg glæder mig enormt over den nye ejerstruktur, som jeg har store og ambitiøse forventninger til. Vi har gennem længere tid udsøgt en række muligheder, og det er glædeligt, at vi nu har en stærk aftale på plads. Dansk Ejerkapital er en særdeles professionel og seriøs partner, der investerer i og udvikler mindre og mellemstore danske virksomheder, altid i tæt samarbejde med disses ejerkreds og ledelse, lyder det fra adm. direktør Michael Jacobsen.

Ifølge ham kommer den nye medejer med nye kompetencer og muligheder i forhold til at fyre yderligere op under væksten, men han understreger også, at skiftet ikke får nævneværdig betydning for hverdagen og den daglige drift.

Respekt til sælger

Dansk Ejerkapital køber sig ind med en ejerandel på 40 pct. af Eico, mens de resterende 60 pct. fordeler sig mellem adm. direktør Michael Jacobsen, CSO Niels Poulsen samt bestyrelsesformand Poul Sand, hvilket gør Dansk Ejerkapital til minoritetsinvestor i selskabet. Og selvom Michael Jacobsen er glad for at få de nye ejere med på holdet, understreger han også, at den nu tidligere medejer har haft stor andel i Eicos vækst hidtil.

– Respekt til vores tidligere ejer, Vækst-Invest, der har været med på ejersiden siden 2011 – en tiårsperiode, hvor Eico har vækstet knap 400 procent i omsætning. Vækst-Invest har været en betydelig bidragsyder med henblik på at give Eico et stærkt fremtidsrettet fundament og været en vigtig og dygtig samarbejdspartner, udtaler Michael Jacobsen.

Den nye ejer, Dansk Ejerkapital, specialiserer sig i minoritetsinvesteringer i mindre og mellemstore danske virksomheder med et betydeligt vækstpotentiale, som drives af selvstændige og dygtige ejerledere.

- Eico er en sund og solid virksomhed med et stort potentiale, der er gået fra at være en mindre iværksættervirksomhed til en professionel B2B-virksomhed med en trecifret millionomsætning på de nordiske markeder. Eico ønsker blandt andet at positionere sig endnu stærkere i Norden, og det er en ambition, vi har betydelig erfaring med at understøtte, udtaler Sune Diernæs, Investment Manager i Dansk Ejerkapital.

Eico kom ud af 2020 med et overskud efter skat på 11,7 millioner kroner – det bedste resultat nogensinde. Virksomheden beskæftiger omtrent 40 ansatte.

Læs mere om: Eico
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141