23948sdkhjf

Vender tommelfingeren opad til Enemærke & Petersens sydjyske opkøb

Enemærke & Petersen har netop fået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse til opkøbet af entreprenørvirksomheden NemByg i Esbjerg.

– Vi har netop fået konkurrencemyndighedernes godkendelse og opkøbet er nu en realitet. Det betyder, at vi sammen med NemByg kan rulle ærmerne op, siger Enemærke & Petersens adm. direktør Henrik Mielke i en pressemeddelelse om opkøbet.

MT Højgaard Holding-ejede Enemærke & Petersen annoncerede sidst i juni måned købet af aktiemajoriteten i den sydjyske entreprenørvirksomhed for 41 mio. kr.

Peger på potentialet i Syddanmark 

NemByg har cirka 90 medarbejdere og har hovedkontor i Tjæreborg ved Esbjerg. NemBygs aktiviteter ligger primært indenfor boliger, erhverv, institutioner og pleje og omsorg. 

– Vi ser ind i en gunstig markedssituation i Syddanmark lige nu og vi har opkøbt en yderst veldrevet virksomhed med dygtige byggefolk, der virkeligt kender området – så vi er ivrige for at få etableret et samarbejde, hvor vi både kan understøtte NemByg indenfor for eksempel alment byggeri og samtidigt nyde godt af deres erfaringer, udtaler Henrik Mielke. 

– NemByg har allerede foden indenfor på det almene område, men vi ser helt klart et uudnyttet vækstpotentiale her, som vi kan understøtte, da almene renoveringer er vores kernekompetence, tilføjer han. 

Fortsætter som selvstændig forretningsenhed

Enemærke & Petersen køber i første omgang 60 pct. af aktierne i entreprenørvirksomheden NemByg - og har en købsaftale på øvrige aktier i NemByg til overtagelse i slutningen af 2024. 

Efter opkøbet fortsætter NemByg som en selvstændig forretning. NemByg-navnet fastholdes, og aktiviteterne og den daglige ledelse i virksomheden fortsætter uændret under Enemærke & Petersens ejerskab.

NemByg havde i 2020 en omsætning på 169 mio. kr. efter en vækst på 34 pct., mens det primære driftsresultat (EBIT) steg 64 pct. til 21 mio. kr. Omsætningen var næsten ligeligt fordelt mellem renovering og nybyggeri for erhvervskunder, offentlige kunder og boligforeninger. I 2021 ventes omsætning og indtjening at stige med afsæt i en god ordrebeholdning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078