23948sdkhjf

Casa solgt til kapitalfond

Opdateret med information fra pressemeddelelse om salget.

Byggekoncernen Casa i Horsens er blevet solgt til den tyske kapitalfond ActivumSG, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Partener opluse ikke noget om prisen. Ifølge Børsens oplysninger er der dog tal om en handel til mere end 2 mia. kr.

– Casa er en helt fremragende case på det langsigtede strategiske udviklingsarbejde, som vi gerne vil være en del af i vores selskaber, siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap og næstformand i bestyrelsen for Casa, i pressemeddelelsen.

– Nu har vi fundet den helt rette næste ejer, der har stor international erfaring fra ejendomsbranchen, og som kan bringe Casa videre på rejsen, tilføjer han.

Rekordoverskud i 2020 

Casa kom ud af 2020 med det bedste resultat nogensinde - trods coronakrisens usikkerhed ikke mindst i starten af året. Før skat tjente selskabet 243 mio. kr. i 2020 mod 159 mio. kr. året før, svarende til en stigning på 53 pct. 

Omsætningen faldt med 12 pct. fra 2,55 til 2,26 mia. kr. i 2020. Havde det ikke været for nedlukningen i foråret, som forskubbede en række opgaver, var 2020-omsætning endt i niveauet 2,5-2,6 mia. kr., har selskabet tidligere oplyst.

Topchefen fortsætter på posten

Casa er stiftet af byggemilliardæren Michael Mortensen, som i sin tid også stod bag Huscompagniet, samt Per Hansen og Peter Rosengreen.

I 2016 købte kapitalfonden Catacap aktiemajoriteten i Casa.

I 2019 kom Torben Modvig til som CEO, og han fortsætter i spidsen for virksomheden efter ActivumsSG fondens overtagelse.

– CataCap har som aktive ejere med en stærk tiltro til Casas medarbejdere og værdier været helt centrale på den rejse, og vi glæder os til at bygge videre på denne succes med ActivumSG, siger Torben Modvig.

I 2021 forventer Casa at nå en omsætning omkring de 3 mia. kr.

Handlen går endeligt igennem i juli 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156