23948sdkhjf

Bestyrelsesformand køber Flügger-aktier for 33 millioner

Flüggers bestyrelsesformand, Michael Mortensen, har igen øget sin ejerandel i malingkæmpen.

I en meddelelse til fondsbørsen oplyser Flügger, at ejendomsselskabet Casa, der er ejet af Michael Mortensen, mandag købte 44.973 B-aktier for i alt 33,3 mio. kr.

Michael Mortensen, der har siddet på formandsposten i malingkoncernen siden august, blev storaktionær i Flügger, da han tilbage i januar købte aktier for ikke mindre end 325 mio. kr., hvilket bragte hans ejerandel i selskabet op på 26,7 pct. Med mandagens transaktion blev Casas ejerandel løftet til 28,2 pct.

– Jeg har lagt mine penge i noget, jeg i hvert fald selv kan være med til at præge. Jeg tror på vores strategi og den nye ledelse. Flüggers langsigtede guidance er, at vi skal ramme 2,5 mia. kr. i omsætning i 2023/24, sagde Michael Mortensen i januar til Børsen.

Tidligere direktør har indløst optioner

Flügger offentliggjorde i sidste uge sit årsregnskab, og som varslet blev 2020/21 et rekordår. Således lykkedes det selskabet at løfte omsætningen med 14 pct. til 2.162 mio. kr., mens indtjeningen (EBIT) steg i til 228 mio. kr., svarende til en vækst på 174 pct. sammenlignet med året forinden. Årets resultat lød før skat på 220 mio. kr., og dermed er bundlinjen på fem år blevet tidoblet.

Den positive udvikling er sket under topchef Jimmi Mortensen, der i april overlod topposten til Flügger-arving Sune Schnack.

I dag er Jimmi Mortensen adm. direktør for den Lars Larsen Group-ejede møbelproducent Actona Company, men helt færdig med farvehandlen er han ikke. I samme ombæring indtog han nemlig posten som næstformand i Flüggers bestyrelse, og også Jimmi Mortensen lader til at tro på, at Flügger går en lys fremtid i møde. Fredag, dagen efter offentliggørelsen af årsregnskabet, valgte han nemlig at udnytte aktieoptioner for 2 mio. kr. og erhvervede dermed 2.723 aktier i selskabet.

Også Flüggers CFO, Poul Erik Stockfleth Jensen, valgte fredag at udnytte optioner og øge sin aktiebeholdning med 6.000 aktier til en transaktionsværdi på 4,4 mio. kr. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.25