23948sdkhjf

Generationsskifte: Dennis startede sin etableringskonto, mens han var i lære

Gennem snart mange år har Dennis Hansen vidst, at han en dag skulle være selvstændig. Han far, Verner Hansen, etablerede nemlig Verners Maskinfabrik den 1. december 1981 – altså for snart 40 år siden.

Derfor har det været nærliggende at forberede sig på generationsskiftet i god tid.

- Allerede i min læretid begyndte jeg at sætte penge ind på en etableringskonto, så jeg har været forberedt i lang tid, forklarer Dennis Hansen, og fortsætter:

- Jeg har sådan set kun været ude og investere mine etableringsmidler, resten har jeg afdraget til min far med det overskud, der nu har været.

Hjem til familiefirmaet i 2009

Dennis Hansen er uddannet industri tekniker/maskinarbejder. Læretiden blev tilbragt hos Ravn Maskinfabrik i Kolding, og egentlig var det ikke planen, at han skulle retur til familiefirmaet med det samme.

- Jeg nåede at have et lille år, hvor jeg var færdiguddannet hos dem. Det var meningen, jeg skulle være blevet der et par år mere, men så havde min far en ledende medarbejder, der sagde op, og så tog vi den derfra. Så jeg har været ansat i rimelig mange år, fortæller Dennis Hansen.

Det var i 2010 generationsskiftet blev sat i værk.

- Jeg havde 49 procent de første mange år, og min far havde 51 procent, og sidste år lavede vi den sidste del af generationsskiftet, siger Dennis Hansen.

Fik ansvar med det samme

Nu står han så ene mand i spidsen for virksomheden, der har specialiseret sig som underleverandør inden får både skæring/pladebearbejdning og spåntagende bearbejdning.

Faderen er ikke længere en del af den daglige drift. Han kigger dog forbi nogle timer om ugen, men ifølge Dennis Hansen har han været god til at give plads til næste generation.

- Da jeg kom tilbage, var det sådan set mig, der styrede 80 procent af det. Der har min far været god til at slippe det, så der ikke først skulle komme det helt store skifte, den dag jeg ejede det hele. Jeg har haft alt indkøb og kundekontakt næsten fra starten af, fortæller han.

Vil udvide med cirka 50 procent

Ifølge Dennis Hansen er der for øjeblikket travlt på den lille fabrik i Vester Nebel mellem Kolding og Vejle. Planer for fremtiden er der også masser af:

- Vi har budgetteret med, at vi skulle udvide cirka 50 procent, men så kom det her corona. Vi skulle både have en ny hal på og have lidt ekstra nye plademaskiner og flere dreje/fræsemaskiner. Vi skulle nok bare have gjort det, for nu er byggematerialer steget så meget, at vi nok venter til næste år, lyder det fra Dennis Hansen.

Byggeplanerne er dog heller ikke helt på plads endnu.

- Kommunen vil ikke helt have, at vi bygger det på den måde, vi gerne vil. Vi vil helst bygge så klimavenligt som muligt, men det er som om, man helst skal gøre, som man gjorde i 1980’erne og 1990’erne, slutter Dennis Hansen.

Verner`s Maskinfabrik

  • Etableret i 1981 af Verner Hansen
  • Ejes i dag af hans søn Dennis Hansen
  • Er en ren underleverandørvirksomhed inden for jern og metal
  • De primære kunder findes inden for vindmøller, offshore, smede og maskinbygning
  • Virksomheden arbejder hovedsageligt med opgaver inden for pladebearbejdning, spåntagende bearbejdning og svejsning

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079