23948sdkhjf

Lego laver første klods i genbrugsplast: Vi er virkelig begejstrede

Lego har offentliggjort den første prototype på en legoklods fremstillet af genanvendt plastik.

Den nye prototype er fremstillet af PET fra brugte plastikflasker, indsamlet i USA, og er den første legoklods fremstillet af et genbrugsmateriale, som har kunne leve op til virksomhedens strenge kvalitets- og sikkerhedskrav.

Et team på mere end 150 eksperter arbejder på at finde bæredygtige løsninger til fremstilling af Lego-produkter. I løbet af de sidste tre år har Legos eksperter testet flere end 250 variationer af PET-materialer og hundredvis af andre sammensætninger af plastik. Resultatet er en prototype, der lever op til flere af kravene til kvalitet, sikkerhed og legeoplevelse.

- Vi er virkelig begejstrede for det her gennembrud. Den største udfordring på vores bæredygtighedsrejse er at gentænke og udvikle nye materialer, der er lige så holdbare, stærke og af samme høje kvalitet som vores eksisterende klodser – og som passer med Lego-elementer, der er fremstillet igennem de sidste 60 år. Med den her prototype kan vi nu vise de fremskridt, vi gør os, siger Tim Brooks, vice president for environmental responsibility hos Lego-koncernen.

Kompromisløs kvalitet og sikkerhed

Det vil tage et stykke tid, før klodser fremstillet af genbrugsmateriale er at finde i Lego-æskerne. Holdet bag prototypen vil fortsætte med at teste og udvikle PET-sammensætningen og derefter vurdere, om materialet egner sig til at blive flyttet til pilotproduktionsfasen. Denne næste testfase forventes at tage mindst et år.

Rejsen mod mere bæredygtige produkter

Den patentanmeldte materialesammensætning øger PET-materialets holdbarhed, så den er stærk nok til at kunne bruges til at fremstille en legoklods. Den innovative proces anvender en skræddersyet blandingsteknologi til at kombinere det genbrugte PET med tilsætningsstoffer, der styrker materialet.

Prototypen er det seneste skridt i Lego-koncernens ambition om at gøre Lego-produkter mere bæredygtige. I 2020 meddelte virksomheden, at man vil begynde at fjerne engangsplastik fra Lego-æskerne. I 2018 begyndte virksomheden at producere elementer af materialet bio-polyethylen (bio-PE), som er bæredygtigt produceret plastik lavet på sukkerrør. Adskillige Lego-sæt indeholder elementer lavet af bio-PE, som er ideelt til at fremstille mindre og blødere elementer som for eksempel træer, grene, blade og tilbehør til minifigurer. Bio-PE er i øjeblikket ikke egnet til at fremstille hårdere, stærkere elementer som de ikoniske legoklodser.

- Vi er forpligtede til at gøre vores for at skabe en bæredygtig fremtid for de kommende generationer. Det er vores målsætning, at vores produkter har en positiv indflydelse på planeten, ikke kun med den leg, de er grundlag for, men også med de materialer, vi bruger. Vi har stadig en lang vej foran os, men er glade for de fremskridt, vi gør, siger Tim Brooks.

Læs mere om: lego
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Gælden nærmer sig 500 millioner efter Kolding-entreprenørs konkurs
Genbrugstømmerhandel sælger nu en tredjedel via nettet
Gigahandel: Shell køber dansk biogasproducent for 14 milliarder
Tidligere Daloon-ejer har købt sig ind i ambitiøs snackproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.156