23948sdkhjf

Nyt partnerskab styrker FLSmidths grønne ambitioner

FLSmidth har underskrevet en partnerskabsaftale med det britisk baserede Carbon8 Systems .

Cementindustrien står for øjeblikket for 7-8 procent af den globale CO2-udledning, og gennem samarbejdet med Carbon8 Systems vil FLSmidth tilbyde sine kunder løsninger til opfangning og lagring af CO2.

Den britiske virksomhed har allerede installeret sin teknologi på Vicat-cementværket i Frankrig, hvor man tager CO2 direkte fra procesgasserne og kombinerer det med overskudsstøv fra produktionen til et materiale, der kan indgå i byggeri.

- Cementindustrien afsøger enhver mulig løsning til at reducere det miljømæssige aftryk. CO2-opfangning og -udnyttelse er en teknologi med et massivt potentiale, der har nået en kommerciel modenhed de seneste år, siger Carsten Riisberg Lund, cement president hos FLSmidth.

- Kombinationen af C8S’ avancerede karbonerings-teknologi og vores omfattende procesviden vil give et markant bidrag til cementindustriens nuludlednings-ambitioner, fortsætter han.

John Pilkington, CEO hos C8S, tilføjer:

- Vi er begejstrede for, at FLSmidth har indgået et kommercielt partnerskab med Carbon8 Systems. FLSmidths gode rygte i den globale cementindustri kombineret med deres internationale tilstedeværelse vil facilitere vores vækst og placere C8S i hjertet af cementindustriens indsats for at nå nuludledning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094