23948sdkhjf

Aalborg Portland: Her investerer vi 1 milliard

Cementproducenten Aalborg Portland har som mål at nedbringe sin CO2-udledning med mindst 30 pct. inden 2030. Med investeringer for mindst 1 mia. kr. i bæredygtighed allerede frem mod 2025 lægger selskabet nu yderligere vægt bag målsætningen. 

- Vores omstilling til en bæredygtig produktion er en langsigtet investering, og flere af vores initiativer vil have en længere indfasningsperiode, lyder fra direktør Michael Lundgaard Thomsen i en pressemeddelelse fra Aalborg Portland.

I årene 2021 til 2023 vil cementproducenten investere 500 mio. kr. i grønne initiativer, der skal styrke bæredygtigheden på globalt plan – herunder Danmark, hvor Aalborg Portland-koncernens globale forsknings- og udviklingsafdeling er placeret. 

Aalborg Portland peger selv på udvikling af nye CO2-reducerede cementtyper vil have et stort fokus i firmaet de kommende år. Samtidig er etablering af egne vindmøller tæt på produktionsfaciliteterne i Aalborg på tegnebrættet, ligesom det er koncernens forventning at kunne udnytte overskudsvarme i højere grad til gavn for op mod 75.000 husstande i Aalborg.

Michael Lundgaard Thomsen peger også på, at cementvirksomheden i 2022 etablerer en ny gasledning, der skal medvirke til en udfasning af fossile brændsler i produktionen, ligesom man planlægger at anvende affald fra biomasse som brændsler i endnu højere grad. Herudover vil Aalborg Portlands sø i Rørdal Kridtgrav ligeledes levere fjernkøling til supersygehuset i Aalborg, Nyt Aalborg Universitetshospital, når byggeriet afsluttes. 

Aalborg Portland har desuden afsat yderligere 350 mio. kr. i perioden 2021 til 2023 til optimering af driften for at kunne fastholde en ressourceeffektiv og miljøvenlig produktion. 

– Omstillingen til en bæredygtig cementproduktion er kompleks, og det kræver en kombination af mange forskellige tiltag, påpeger Michael Lundgaard Thomsen og slutter: 

– Vi har dog også en forventning om, at vi først for alvor vil se effekten af de kommende års bæredygtige tiltag efter 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.062