23948sdkhjf

Rejekonge afgiver direktørposten til sin søn

En af Danmarks rigeste mænd, den bornholmske storfisker Kristian Barslund Jensen, er stoppet som topchef i sin rejekoncern, Ocean Prawns. Han har overdraget jobbet til sin søn Daniel Barslund Jensen.

Det skriver Finans.

Dermed er der taget et stort skridt i det generationsskifte, som begyndte i 2018, da Daniel Barslund kom ind i Ocean Prawns' direktion.

- Vi har valgt at gøre det nu, fordi det var et passende tidspunkt. Jeg er helt tryg ved, at Daniel tager over nu, siger Kristian Barslund Jensen til Finans. Han er selv fremover  arbejdende bestyrelsesformand i rejekoncernen.

- Ned i materien

Sammen med sin bror Martin Barslund fik Daniel Barslund sidste år overdraget 99 procent af Ocean Prawns. Broderen er med i koncernens bestyrelse, mens Daniel Barslund altså nu står for den daglige drift.

Da den nye topchef i 2018 kom ind i direktionen i rejekoncernen, stoppede han som direktør for en anden af familiens virksomheder, Svaneke Bryghus.

- Nu skal min far og jeg bygge et parløb op over de næste mange år, så jeg er kørt i stilling, når han vælger at stoppe. Jeg skal ned i materien, og jeg skal forstå virksomheden 100 procent, sagde han dengang til Food Supply.

Det seneste regnskab fra Ocean Prawns, det for 2020, viser et overskud efter skat på knap 55 millioner kroner. Omsætningen var på næsten 660 millioner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094