23948sdkhjf

Jysk bygger for 1,5 milliarder distributionscenter

Næste forår stikker Jysk spaden i den hollandske jord, når opførelsen af et nyt distributionscenter skydes i gang.

Selv om der stadig er fuldt gang i byggeriet af Jysks niende store europæiske distributionscenter i Escer i Ungarn, har linnedkæmpen længe kigget efter den perfekte placering til distributionscenter nummer 10.

Den jagt blev afsluttet, da Jysk den 4. juni underskrev kontrakten på en 25 hektar stor grund i Lelystad i Holland. Her vil selskabet investere omkring 1,5 milliarder kr. i et nyt distributionscenter, som skal tages i brug i 2024.

– Vi er meget tilfredse med placeringen i Lelystad. Det er meget tæt på havnen i Flevokust, som er et logistisk knudepunkt i Holland, hvilket gør det nemt at transportere vores produkter til og fra distributionscentret, forklarer Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics i Jysk.

350 nye medarbejdere og 6 millioner sparede kilometer

Det nye distributionscenter i Lelystad skal levere produkter til koncernens butikker og kunder i Holland, Belgien, Storbritannien og Irland, og ud over at tilbyde hurtigere og bedre leveringsservice er det også godt for miljøet, da det reducerer antallet af kørte lastbil kilometer med cirka 6 mio. km per år.

Med det nye distributionscenter følger mere end 350 nye arbejdspladser, når det er fuldt operationelt, hvilket ifølge Jysk selv er en stor fordel for lokalområdet.

– Vi er meget sikre på, at vi kan rekruttere kvalificerede medarbejdere i lokalområdet og ser frem til at udvikle projektet sammen med de lokale myndigheder på en måde, der gavner både Jysk og Lelystad, siger Allan K. Kjærgaard.

Rådmand Adam Elzakalai fra den lokale kommune ser også frem til opførelsen af det nye distributionscenter.

– Vi byder Jysk varmt velkommen. Jysk er et stort aktiv for Lelystad. Flevokust Havn er et havnerelateret logistisk knudepunkt i centrum af Holland og et perfekt sted for en pioner-virksomhed som Jysk, udtaler Adam Elzakalai.

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079