23948sdkhjf

Quantafuel ruster sig til fuldskala i Esbjerg med nyt anlæg i Aalborg

Quantafuel investerer i en plastaffaldssorteringslinje i tilknytning til Geminors eksisterende aktiviteter i Aalborg.

Det er et vigtigt skridt for at Quantafuel kan sikre behovet for råmaterialer for både anlægget i Skive og det planlagte nye fuldskala-anlæg i Esbjerg.

Investeringen vil via Geminor gøre Quantafuel i stand til at deltage i affaldsudbud på et tidligt tidspunkt og opnå erfaring med at drive en sorteringslinje for plastaffald, der kan anvendes til dansk husholdningsaffald til både kemisk og mekanisk genanvendelse, oplyser Quantafuel i en pressemeddelelse.

- Ved at investere i vores egen sorteringsanlæg kan vi levere en integreret service til alle kommuner. Om få år bliver kommunerne ved lov pålagt at genanvende en stor andel af deres plastaffald. I dag indeholder husholdningsplastaffald 30-40 procent andre materialer, så det skal sorteres, før vi eller andre kan genbruge det. Sammen med Geminor hjælper vi med at løse denne udfordring, siger Kjetil Bøhn, CEO for Quantafuel.

På Quantafuels anlæg opgraderes brugt plastaffald til værdifulde plastprodukter med minimal miljøpåvirkning, hvilket skaber en cirkulær værdikæde, der supplerer den traditionelle mekaniske genanvendelse af plast. 

Sammen med Geminor sigter Quantafuel mod at levere fuldt integrerede, uafhængige sorterings- og genanvendelsesanlæg med mekanisk og kemisk genanvendelseskapacitet samt sporings- og logistikkapacitet, der kan dokumentere hvert trin i værdikæden. Disse anlæg vil levere certificerede, genanvendte materialer til forbrugsvarevirksomheder, der gennemfører den cirkulære økonomi for plastaffald på en gennemsigtig og dokumenteret måde.

Quantafuel er allerede blevet tildelt certifikater fra både ISCC PLUS og REDcert2.

Sorteringsanlægget i Aalborg vil være i drift i  20første kvartal i 2022, have en kapacitet på 20.000 ton om året og forventes at generere 30 mio. norske kroner i yderligere omsætning med en IRR (Internal Rate of Return) på 22 procent.

Den samlede CAPEX for investeringen er 60 mio. norske kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078