23948sdkhjf

Dansk iværksætter får FDA-godkendelse på banebrydende livreddende apparat

Den danske virksomhed Neurescue har netop fået godkendt sit produkt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder. Det skriver Berlingske.

Den unge danske læge og stifter af Neurescue, Habib Frost, har opfundet et hjertekateter, der med computerstyring kan nedbringe antallet af dødsfald ved akut hjertestop markant.

- En FDA-godkendelse er den største milepæl, en medicovirksomhed kan opnå – den største godkendelse i medicinalverdenen. For os betyder det, at apparatet kan bruges på de 330 millioner borgere i USA. Samtidig kikker andre myndigheder oftest på den beslutning, som FDA træffer om nyt udstyr eller nye lægemidler. Det tager nogen tid, før vægten af bedriften rigtigt synker ind hos os,« siger Habib Frost til avisen.

Med FDA-godkendelsen kan Neurescue markedsføre og sælge sit produkt i USA. Habib Frosts opfindelse er et ballonkateter til behandling af blødninger og hjertestop.Katederet er computerstyret og føres ind gennem en blodåre i benet.

På den måde styres blodet mod hjerte og hjerne, når en blød ballon blæses op i hovedpulsåren. Det vinder tid for lægerne i forhold til at kontrollere et blodtab eller øge blodforsyningen til hjertet og hjernen i forbindelse med et hjertestop.

Neurescue har syv år på bagen og beskæftiger på nuværende tidspunkt 10 fuldtidsmedarbejdere. Habib Frost blev i 2014 den yngste uddannede læge nogensinde som blot 23-årig. I 2016 var han med på Berlingske Business talentliste over de 100 mest talentfulde unge erhvervsfolk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078