23948sdkhjf

Ny podcast-serie giver gode råd og vejledning til iværksættere

Som nystartet iværksætter kan der være mange bekymringer og overvejelser. Du skal have styr på forretningsplaner og budget, hvilket team du har behov for omkring dig og på sigt måske også en bestyrelse. Det kan være lidt af en jungle, og derfor lancerer Vækstfonden nu en iværksætterpodcast, der skal klæde de danske iværksættere på til livet som iværksætter:

- Podcasten handler om iværksætteri, og vi har samlet nogle af landets bedste eksperter og interessante virksomheder og bedt dem om at dele ud af deres erfaringer. Håbet er, at vi i Vækstfonden kan være med til at inspirere økosystemet med tips og tricks og de vigtige perspektiver, der ofte er på spil, når man springer ud i tilværelsen som iværksætter, fortæller Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden, i en pressemeddelelse.

I podcastserien gør Vækstfondens eksperter lytterne klogere på en række emner relateret til iværksætteri. Det er personlige fortællinger om det virkelige liv, og det er de medvirkende virksomheder samt Vækstfondens eksperters egne erfaringer, man kan få et indblik i i podcastserien. I en af episoderne giver Vækstfondens bestyrelsesformand Tue Mantoni blandt andet sit perspektiv på, hvordan man etablerer en bestyrelse, og hvordan han selv har gjort brug af en bestyrelse. 

- Jeg har selv prøvet at være administrerende direktør ad to omgange, og selvom det kan lyde kontraintuitivt, så kan det godt ind i mellem være lidt ensomt. Så det er vigtigt at få en bestyrelsesformand, som kan blive ens betroede, som man kan ringe til, når tingene er svære. Som kan give råd til, hvordan man skal prioritere. Det er vigtigt med en sparringspartner, fortæller Tue Mantoni.

Du kan finde Vækstfondens podcastserie ”Sæt i gang” på din fortrukne podcasttjeneste. Første afsnit er allerede tilgængeligt og de følgende afsnit udgives hver torsdag i juni.

Episode 1: Sådan bliver du iværksætter Fik du en god idé under et restaurantbesøg? Eller så du et hul i markedet? Vejen til iværksætterlivet er meget forskelligt. Men der er en håndfuld gode værktøjer, du kan arbejde med, når du springer ud i iværksættertilværelsen. I podcasten fortæller Erik Balck, managing partner i Vækstfonden, om egne erfaringer som iværksætter, hvor han blandt andet har startet Billetto og Bloggers Delight. I det medfølgende afsnit sætter virksomheden Fra Fejø ord på, hvordan en tur i supermarkedet i dag er blevet til Danmarks første producent af babymad. 

Episode 2: Sådan finansierer du din virksomhed Lån, egenkapital, en investor eller business angel ombord? Som ny iværksætter er der mange finansieringsmuligheder, når du skal opbygge og skalere din virksomhed. Derfor giver Vækstfondens erhvervskundechef Tine Lindgreen i denne podcast et indblik i de mange finansieringsmuligheder, du har. Edtech-startuppen Learning Bank med Stine Schultz i spidsen fortæller også, hvordan de valgte at sammensætte finansieringen i deres virksomhed.

Episode 3: Sådan laver ud det gode pitch Hjertebanken og rystende stemme? Det perfekte Løvens Hule pitch kan skabe mange panderynker hos iværksættere. I Vækstfondens tredje podcastepisode giver Jacob Bratting, der er partner i Vækstfonden sit bud på, hvordan du finpudser din elevatortale. Du kan også høre virksomheden Tame fortælle mere om deres pitch, der har sikret virksomheden en af Danmarks største seed-runder.

Episode 4: Sådan sammensætter du det gode team Et kompetent og stærkt team er ofte det første, investorerne kigger efter, når de vurderer en investeringssag. Men hvilke kompetencer og erfaringer har du behov for, for at I når jeres mål i virksomheden? Det giver Vækstfondens Value Creation Team deres bud på i denne episode, hvor Sten Rode og Gitte Lykke fortæller mere om, hvilke kompetencer et stærkt team skal indeholde. Virksomheden Unity Studios fortæller også om, hvordan de har arbejdet med eget team og kompetencer i løbet af deres vækstrejse.

Episode 5: Sådan etablerer du en bestyrelse En bestyrelse er med til at sætte retning for din virksomhed og bidrage til at træffe strategiske beslutninger. Men hvordan etablerer du en bestyrelse, og hvordan bruger man bedst sin bestyrelse? Det giver Tue Mantoni sit bud på i dette afsnit, hvor han deler erfaringer fra sit eget liv som topchef i en række store virksomheder. Virksomheden Monsido fortæller også mere om, hvordan de har gjort brug af deres bestyrelse i løbet af deres vækstrejse.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.282