23948sdkhjf

Raffinaderiet i Fredericia overgår til amerikanske ejere

- Shell og Postlane Partners har indgået aftale om at sigte mod den 1. juli 2021 for ejerskifte i forbindelse med salget af A/S Dansk Shell. Aftalen omfatter raffinaderiet i Fredericia og Trading & Supply-kontoret i København og omfatter ca. 250 medarbejdere. 

Sådan skriver kommunikationschef hos Dansk Shell Torben Øllegaard i en mail.

Dermed effektueres den aftale som parterne indgik i slutningen af januar i år. 

Postlane Partners er et uafhængigt investeringsselskab indenfor vedvarende energi, der søger at erhverve og optimere energi- og infrastrukturaktiver med et miljømæssigt, socialt og corporate governance-fokus. 

Postlanes udviklingsplaner for raffinaderiet omfatter co-processing af bioprodukter.

Shell sælger fra

Frasalget er sket i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre sin portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi.

- Denne exit understøtter skiftet i vores portefølje af raffinaderier fra de nuværende fjorten til seks høj- værdi energi- og kemikalierparker, hvilket understøtter vores ambition om at være en energivirksomhed uden nettoemissioner senest i 2050, i trit med samfundets udvikling, sagde Robin Mooldijk, Executive Vice President, Manufacturing i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen i januar. 

Hvad Postlane Partners skal betale for hele molevitten oplyses ikke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078