23948sdkhjf

Landets ældste storcenter gør klar til femte generation

Familien bag storcentret Rødovre Centrum er i gang med at køre femte generation ind i familieforetagendet, som Aage Knudsen indviede i 1966. Det skriver EjendomsWatch.

Bestyrelsesformand Torben Andreasen er barnebarn til Aage Knudsen og bror til den administrerende direktør, Jesper Andreasen, der har stået i spidsen for driften af centret i 30 år.

Han har også lige fået to børnebørn, og det er dem, som nu også får en plads ved bordet, som de kan gøre brug af, når de bliver lidt ældre. Det sker i form af et nyt ejerselskab, som de og eventuelt kommende børnebørn får en del i.

- Jeg kom selv med som aktionær for 50 år siden fra min bedstefar, og jeg har givet mine aktier videre til mine børn, mens de var meget små. Så vi har hele tiden været meget på forkant. Det her er et familieforetagende, og vi vil gerne være sikre på, at vi kan bevare det, siger den 62-årige bestyrelsesformand til mediet.

  • Rødovre Centrum åbnede i 1966 som Danmarks første overdækkede indkøbscenter - og Nordeuropas største af sin slags.
  • I dag byder centret på blandt andet 160 butikker, biograf, fitness og restauranter.
  • Målt på antal butikker er Rødovre Centrum landets største.
  • Centret er fortsat ejet af familierne Knudsen og Andreasen.

Droppede salg

Det har ikke hele tiden været planen, at virksomheden skulle fortsætte på familierne Knudsen og Andreasens hænder. For to år siden var storcenteret ved at blive solgt, men handlen gik i vasken i 11. time

- Vi ville gerne sælge. Det var familien helt indstillet på. Men når man ser resultatet af forhandlingerne, som sluttede brat, ærgrer jeg mig ikke. Jeg er faktisk glad for, at vi ikke sagde ja. Det havde været den helt forkerte retning for centret, har Jesper Andreasen tidligere fortalt til RetailNews.

Salget kom i første omgang på tale, fordi ingen i fjerde generation ønskede at overtage ledelsen af familiearven. Men udsigten til en skatteregning på over 400 mio. kr. og en ny ejer, som varslede markante ændringer af centeret - imod stifterens og familiens ånd - blev for meget til, at familien kunne nikke ja til aftalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125