23948sdkhjf

Udvikler bag 1.000 boliger forlader Danmark

Bonava har besluttet at afvikle virksomhedens aktiviteter i hovedstadsområdet, og forlade det danske marked. 

De danske udviklings- og byggeaktiviteter forventes at være helt afsluttede i løbet af de kommende to år. Det oplyser boligudvikleren i en pressemeddelelse onsdag formiddag. 

Bonava i Danmark beskæftiger 58 fuldtidsmedarbejdere, og har, siden organisationen blev udskilt af NCC i 2016, udviklet og opført over 1.000 boliger i hovedstadsområdet. Bonava indleder nu forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne.

Begrundelsen for beslutningen lyder, at koncernen vil øge effektivitet og lønsomhed, samt at beslutningen er baseret på en grundig analyse af markedet, den nuværende landportefølje, de økonomiske resultater samt en vurdering af, hvor koncernens afkast kan forbedres og fastholdes.   

Bonava i Danmark har i de seneste to-tre år fokuseret på at forbedre effektiviteten og lønsomheden af driften. I samme periode har virksomheden reduceret sine investeringer i ny jord, og det vil kræve betydelig kapital at opnå en profitabel størrelse inden udgangen af dette årti. Derfor har virksomheden besluttet ikke at investere yderligere i København, og gradvist at afvikle aktiviteterne på det, der netegens som ”en ansvarlig måde”. 

Afslutter projekter og sælger jord

De igangværende projekter, Trikotageparken, Fasanrækkerne, Hangarhusene og Solviften færdigbygges, og afleveres til kunderne. Der vil ikke blive udviklet nye boligprojekter, og det forventes, at selskabets jordbank bliver afhændet i løbet af 2. halvår 2021. Der opretholdes en garantifunktion for de afleverede boliger, mens de øvrige aktiviteter efter planen er afviklede om to år. 

- Men at skabe en bæredygtig og stabil forretning kræver en væsentlig investering i form af tid, kapital og ressourcer. Ved at investere vores kapital i andre markeder, hvor vi allerede har en stærk position, kan vi overordnet sikre et bedre afkast til Bonava-koncernen, siger koncernchef Peter Wallin fra Bonava AB i pressemeddelelsen. 

Den nuværende produktionsdirektør, Alexander Juel Rosentorn, udnævnes til adm. direktør for Bonava Danmark A/S med virkning fra d. 1. juni 2021. Den hidtidige adm. direktør, Kristina Olsen, fortsætter som ansvarlig for Bonava i Norge. 

Bonava AB er noteret på Nasdaq i Stockholm, og havde en omsætning på 17 mia. svenske kr. i 2020.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094