23948sdkhjf

Nordjysk familiekoncern tjener 200 millioner

Opdateret kl 09:25 med ekstra citater og information fra koncernen.

Bygge- og ejendomskoncernen A. Enggaard Holding A/S nåede i 2020 en omsætning på over 2 mia. kr., hvilket er en fremgang på godt seks procent sammenlignet med 2019. Og det trods enkelte udskudte og annullerede ordrer som følge af coronakrisen. Samtidig blev resultatet efter skat tæt ved fordoblet fra 103,7 mio. kr. i 2019 til 198 mio. kr. sidste år. 

Det skriver A. Enggaard Holding i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Har mest aktivitet væk fra udgangspunktet

A. Enggaard-koncernen er startet i Aalborg, men har i dag størstedelen af sine aktiviteter uden for Nordjylland herunder især i Aarhus, Odense, København, Fredericia, Silkeborg og Sønderborg.

A. Enggaard Holding A/S er moderselskab i koncernen, hvor det mest kendte datterselskab er entreprenørselskabet A. Enggaard A/S, som i 2020 fik et overskud efter skat på 98 mio. kr.

Desuden omfatter koncernen adskillige selskabet, der dækker over de enkelte ejendomsprojekter. Den største indtægt kommer ifølge Nordjyske.dk fra Øster Havnepromenade A/S, som sidste år havde et overskud efter skat på 27 mio. kr.

A. Enggaard Holding har ligeledes ejerandele på 50 pct. i en række selskaber, herunder ejendomsselskabet P/S PKAE Ejendom, som ejes sammen med PKA. Her var overskuddet efter skat i 2020 på 100 mio. kr.

- Det stærke resultat er skabt i et gunstigt marked for fast ejendom, hvor vores medarbejderes ihærdighed og kollektive indsats på tværs af alle vore nøglekompetencer - håndværk, by- og projektudvikling, ejendomsdrift mv. - har båret frugt, forklarer adm. direktør i og ejer Asger Enggaard i meddelelsen

- Herudover er årets resultat positivt påvirket af avancer ved salg og værdiregulering af ejendomme samt kursgevinster ved låneomlægninger. Vi er meget tilfredse med resultatet og har et styrket fundament til fremtidige investeringer både internt og eksternt, tilføjer han.

Styrkede rammer om udvikling af hele og levende bydele

Gennem de seneste 10 til 15 år har A. Enggaard udviklet sig fra primært at arbejde med enkeltprojekter til nu i stort omfang at beskæftige sig med udviklingen af hele bydele. Den udvikling er både gennem 2020 og starten af 2021 blevet styrket yderligere både eksternt og internt.

Eksternt udbyggede koncernen i 2020 blandt andet sit strategiske samarbejde med pensionskassen PKA om udviklingen og opførelsen af nye bydele og ejendomme. Ejendommene beholdes og driftes i vidt omfang i parternes fællesejede selskab P/S PKAE Ejendom.

PKAE Ejendom ejer ejendomme og ejendomsprojekter til en værdi af cirka 3,8 mia. kr. Selskabets overskud voksede ifølge Nordjyske.dk fra omkring nul til godt 100 mio. kr. i 2020. 

- Jeg forventer, at omkring halvdelen af vores omsætning i år vil komme fra samarbejdet med PKA, siger Asger Enggaard til Nordjyske.dk.

Foruden PKA har A. Enggaard også samarbejde med en række andre pensionskasser og investorer, herunder eksempelvis PFA, Lærernes Pension, Industriens Pension og Velliv.

Store projekter venter

Både 2020 og de første måneder af 2021 har budt på en række nye og markante projekter for A. Enggaard.

Sammen med PKA løftede A. Enggaard i august sløret for en aftale med statens ejendomsselskab Freja Ejendomme om overtagelse og udvikling af Vridsløselille Fængsel i Albertslund, mens virksomheden tidligere på foråret for alvor etablerede sig som en stor aktør i Odense gennem dels en samarbejdsaftale med Odense Kommune og Lindø Port of Odense om udviklingen af hele Odense Inderhavn, og dels en samarbejds- og intentionsaftale med Steen & Strøm om udviklingen af den såkaldte Viva-grund centralt i Odense. 

- Vi har en rigtig god og solid ordrebeholdning og nogle utroligt spændende byudviklingsprojekter i pipelinen, og vi ser frem til fortsat at tage fat sammen med pensionskasser, kommuner og vores øvrige samarbejdspartnere, siger Asger Enggaard og fortsætter: 

- Vi er dog fortsat meget opmærksomme på coronasituationen og de implikationer, som epidemien stadig har. I øjeblikket ser vi en kraftig prisstigning på visse byggematerialer, og det er sandsynligvis en udfordring, der vil vare ved resten af året.

I 2021 forventer A. Enggaard fortsat et højt aktivitetsniveau og en tilfredsstillende omsætning og indtjening.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094