23948sdkhjf

100 arbejdspladser reddet – lokale giver konkursramt firma nyt liv

En gruppe lokale investorer og direktør Carsten Sørensen har sikret en stor del af aktiviteten i Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S fra Viborg, der gik konkurs i starten af maj i år. Før konkursen var der 140 ansatte i firmaet, og 100 af dem kan nu arbejde videre i det nyetablerede firma, Malerfirma Carsten Sørensen A/S.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

Dermed er det gået som både Carsten Sørensen og kurator Henrik Steen Jensen fra advokatfirmaet Holst udtrykte forventning om, da Licitationen var i dialog med dem kort efter konkursen

Mange kunder fortsætter med det nyetablerede firma, ligesom gør broderparten af leverandørerne. 

- Jeg ville selvfølgelig allerhelst have undgået konkursen, men når det ikke kunne være anderledes, så er jeg virkelig taknemmelig for, at det lykkedes at finde nogle lokale investorer, der kunne se sig selv i det her, og at vi fik aftalen i stand med konkursboet så hurtigt, at vi kunne overtage en stor del af de opgaver, vi var i gang med og dermed fastholde en stor del af vores ansatte, siger Carsten Sørensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Bag det nyetablerede firma står Carsten Sørensen samt Klaus Møller og Erik Kornelius Kønigsberg, som via det fælles selskab Molkon ApS, er hovedaktionærer i nyetablerede Malerfirma Carsten Sørensen A/S. De to nye investorer er henholdsvis hovedaktionær i og stifter af samt mangeårig direktør i det store, lokale installatørfirma B.E. Installation. 

Regning omkring 10 millioner

Konkursen i Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S blev udløst af en stor regning – ifølge kurator på 10 mio. kr. – for ekstraarbejde med en kunde på et stort byggeri. 

Hidtil har hverken kurator eller Carsten Sørensen villet sætte navn på kunde eller opgave. Sådan forholder det sig stadig, og direktøren vil overfor Viborg Stifts Folkeblad heller ikke komme økonomien nærmere. 

På konkursramte Malerfirmaet Carsen Sørensens hjemmeside har det fremgået, at der er udført arbejde på sygehuset DNV Gødstrup og Nyt Aalborg Universitets Hospital, men de har også haft opgaver inden for plejehjem, skoler/børnehaver, boligselskaber med mere. 

Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S, som i Det Centrale Virksomhedsregister nu har har fået tilføjet et ”under konkurs” havde i seneste regnskab, der dækker 2019, en bruttofortjeneste på 63,6 mio. kr. og et resultat før skat på 109.745 kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078