23948sdkhjf

Eurowind Energy køber 24 MW dansk elektrolyseanlæg

Lhyfe og Eurowind Energy køber et 24 MW elektrolyseanlæg af Green Hydrogen Systems.

Aftalen dækker udvikling, installation og idriftsættelse af anlægget, der skal overvejende producere metanol baseret på vedvarende energi fra de møller Eurowind Energy på sigt skal opstille i GreenLab Skive, hvor anlægget også opføres.

 Den producerede methanol skal anvendes i den tunge transport.

Baner vej for storskala

Formålet med projektet er at bane vejen for stor-skala PtX-projekter med potentiale til ikke alene at påvirke den grønne omstilling i Danmark men også at accelerere den europæiske vej mod klima-neutralitet i 2050.

Første fase af projektet handler om levering og installation af et 12 MW elektrolyseanlæg, der forventes at være i drift med udgangen af 2022.

Green Hydrogen Systems vil ikke alene være ansvarlig for udvikling af anlægget, men også for driften i de første 24 måneder. Derefter overtager Eurowind Energy og Lhyfe driften.

- Aftalen er et bevis på vores dedikerede indsats i forbindelse med udviklingen af brint-industrien i Danmark og resten af Europa. Der er stadig masser af arbejde foran os, men dette er dog en vigtig milepæl i projektet og vi er stolte af den fremgang, vi har haft indtil videre, siger Jens Rasmussen, CEO i Eurowind Energy.

12 MW nu

Hos Green Hydrogen Systems, der skal levere anlægget, er CEO Sebastian Koks Andreassen tilfreds med projektet, der skal bruges som udstillingsvindue for virksomhedens teknologi og samtidig giver en god mulighed for at få demonstreret teknologien.

- Dette projekt er en hjørnesten for os. Med projektet opnår vi den teknologiske viden, som er nødvendig for at reducere omkostningerne for brint sammenlignet med fossile brændsler, siger Sebastian Koks Andreassen.

 I første fase skal Green Hydrogen Systems levere et anlæg på 12 MW - hvor de næste 12 MW skal leveres er endnu uvist. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078