23948sdkhjf

ETK EMS Group oplever vild fremgang: Nu øger de staben med 10 procent

SMT-teknikere, operatører, teknikere, assistenter og lagermedarbejdere. En af Danmarks største EMS-virksomheder, ETK EMS Group, søger pt 13 nye medarbejdere til de danske afdelinger i Skanderborg og Sønderborg. 

- Vi har haft rigtig travlt i en lang periode, og det ser ud til at fortsætte. Nu har vi haft produktionen på +flex i månedsvis, og det bliver altså pinligt, når vi kommer og spørger dem om at komme en lørdag for 26.gang, siger Torben Drejer, der er VP og medejer af ETK EMS Group.

Nu tager ETK EMS Group så konsekvensen af den bugnende ordrebog og øger produktionsstaben med 10 procent.

- Vi kan ikke blive ved med at træde vande længere, så nu ramper vi op, siger Torben Drejer.

Og det er ikke alene i produktionen, at der skal hentes nye kræfter. Om et par uger eller tre kommer der endnu et rul af jobopslag, hvor det er administrationen, der skal have friske kræfter ind. Salg, kvalitet og planlægning skal styrkes yderligere.

Årsagen til travlheden skal ifølge Torben Drejer findes i, at rigtig mange kunder i højere grad vælger en dansk EMS partner til deres produkter. 

- Det har været tendensen over en lang periode, at man gerne vil have produceret sine ting herhjemme i stedet for at finde en producent i udlandet. Og hele Covid-19-situationen har kun forstærket den trend, siger Torben Drejer.

Massivt pres i planlægningen

På især tre segmenter oplever ETK EMS Group bemærkelsesværdig fremgang. Det er på Healthcare, Robotics og IoT. Rigtig mange virksomheder skal have nye produkter på markedet.

- Og midt i den her komponentmangel, så har vi faktisk været dygtige og heldige at kunne få enderne til at nå sammen og få skaffet komponenterne hjem på den ene eller anden måde, siger Torben Drejer, der betegner komponentmarkedet som: "vildt" og ”ude af kontrol”.

- Vi har et massivt pres i vores planlægningsfase, og der bliver virkelig arbejdet hårdt. Når det så lykkes at skaffe komponenterne, hvor kunderne har måtte betalte ekstra pris, så forventes det at produktionen kan starte op og gennemføres på rekord tid, forklarer ETK-chefen, der hiver et dugfrisk eksempel op på det meget uforudsigelige marked.

- I starten af denne uge fik vi varslet en ny prisstigning på en type semiconduktorer, der allerede er steget to gange siden januar. Det er altså tredje gang, at de stiger med 10 procent, siger Torben Drejer.

Heldigvis for ETK EMS, så møder virksomheden stor forståelse hos kunderne, når der søges komponenter fra alternative kilder, og det medfører en ekstra omkostning.

- Nu er det i et leje, som vi ikke bare kan absorbere uden videre, siger Torben Drejer, som også henviser til at stigende råvarepriser også gør sig gældende i mange andre brancher.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094