23948sdkhjf

Fenagy lander fjerde varmepumpeordre i sit første leveår

Vestervig Fjernvarme i Thy har valgt Fenagy som leverandør af den 1,2 MW luft-til-vand CO2-varmepumpe, som i fremtiden skal levere grundlast for varmebehovet i Vestervig både sommer og vinter.

Varmepumpen skal som udgangspuknt helt holde værkets eksisterende fliskedel ude af drift om sommeren. Idriftsættelse af varmepumpen betyder endvidere at den eksisterende oliekedel helt og holdent skal fungere som back-up.

Flad varmeydelse

Varmepumpen fra Fenagy opstilles i et lav-lydsmaskinhus, der også leveres af Fenagy, med fordamperne placeret langs tagryggen af bygningen. 

Værket kører med henholdsvis 70°C fremløbstemperatur og 36°C returtemperatur på fjernvarmevandet, hvilket sikrer en COP på cirka 3,2 som årsmiddel.

Morten Pipper fra SEG Energy har været rådgiver på opgaven og assisterer også bygherre gennem projektet 

- Der er flere årsager til, at vi har valgt en CO2-varmepumpe, men én af de interessante egenskaber er en mere flad ydelseskurve hen over året. Med andre ord så falder varmeydelsen markant mindre med faldende udetemperaturer. Således harmonerer produktion og behov bedre, siger han.

Sammen med varmepumpen installeres også en ny 2.000 m3 akkumuleringstank.

Fjerde varmepumpeordre

Hos Fenagy er der selvfølgelig stor tilfredshed med ordren. Det er Fenagys fjerde varmepumpeordre på mindre end et år - og det endda i virksomhedens første leveår. 

Selskabet har netop idriftsat sin første store varmepumpe på AffaldVarme Aarhus’ varmeværk i Harlev. De to andre ordrer, der er tale om, er det dog stadig for tidligt at sige noget mere konkret om,

Salgschef hos Fenagy Ebbe Nørgaard oplever at potentialet for netop Fenagys størrelse varmepumper er ret stort. 

- Markedet er ved at være klar til, at de store varmepumper gør sin indtræden i fjernvarmen. Der er installeret en del store varmepumper på over 7 MW, men vi ser nu et voksende marked i området mellem 1-5 MW, hvor vores teknologi kommer til at spille en afgørende rolle, siger Ebbe Nørgaard. 

Udover de fire varmepumpeordrer der er i spil, skal Fenagy også levere fire køleanlæg til en kunde i Norge. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094