23948sdkhjf

Ørsted tager første spadestik til sit projekt inden for vedvarende brint

I går tog Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen 'første spadestik' til H2RES-projektet, som er byggestarten på blandty andre Ørsteds første projekt inden for vedvarende brint.

- H2RES er et lille, men meget vigtigt første skridt i realiseringen af Ørsteds store ambitioner for vedvarende brint, som hurtigt er blevet et centralt element i den grønne omstilling af den europæiske økonomi hen mod CO2-neutralitet i 2050. I Ørsted mener vi, at vedvarende brint kan blive en industriel højborg for flere europæiske økonomier, herunder Danmark, samtidig med at teknologien kan bidrage væsentligt til at nedbringe udledningen af drivhusgasser, siger Anders Nordstrøm, Vice President og chef for Ørsteds brint- og PtX-aktiviteter.

H2RES vil få en kapacitet på 2 MW og skal ligge på Ørsteds områder på Avedøre Holme i København. Projektet skal bruge Ørsteds to 3,6 MW-havvindmøller ved Avedøre Holme til at undersøge, hvordan man bedst kan kombinere en effektiv elektrolysator med den varierende strømproduktion fra havvind.

Anlægget vil dagligt producere op til omkring 1.000 kg vedvarende brint, der skal bruges som brændstof til CO2-neutral vejtransport i Storkøbenhavn og på Sjælland. 

Opbygger viden

Anvendelsen af grøn brint til emissionsfri transport er både en måde at udnytte de danske VE-ressourcer og sikre decarbonisering i transportsektoren. Med verdensførende kompetencer på VE, elektrolyse, systemplanlægning og komplette løsninger til grøn, brintdrevet transport, er H2RES både en konkret løsning til nulemmissionstransport og en show-case for dansk innovation og de grønne teknologier, der repræsenterer det næste grønne erhvervs, og væksteventyr. 

- Det er et meget vigtigt projekt, hvor vi får opbygget viden om hvordan elektrolyseanlæg i praksis kobles til både grid og til vindmøller og anvendes i forskellige driftsscenarier. Problemstillingerne, man adresserer i projektet, er helt grundlæggende og en forudsætning for den hurtige udvikling af de store Power-to-X-løsninger, der er behov for til at accelere den grønne omstilling, siger Niels-Arne Baden, senior vice president og Head og Strategy & Public affairs hios Green Hydrogen Systems. 

EUDP har tidligere tildelt 34,6 mio. kr. til at udvikle H2RES-projektet til Ørsted, Everfuel Europe A/S, NEL Hydrogen A/S, Green Hydrogen Systems A/S, DSV Panalpina A/S, Brintbranchen og Energinet Elsystemansvar A/S

Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Gælden nærmer sig 500 millioner efter Kolding-entreprenørs konkurs
Genbrugstømmerhandel sælger nu en tredjedel via nettet
Gigahandel: Shell køber dansk biogasproducent for 14 milliarder
Tidligere Daloon-ejer har købt sig ind i ambitiøs snackproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.23