23948sdkhjf

Ser både byggelyst og stigende omkostninger - Rockwool opjusterer

Rockwool koncernen forventer sig mere af 2021 efter en god start på året, så isoleringskæmpen opjusterer forventninger til både nettoomsætning og EBIT-margin. Det oplyser Rockwool i en meddelelse til børsen. 

Vurderingen med pil op kommer efter et kvartal, hvor der i sidste del var stigende omsætningsvækst plus vækst i indtjeningen. Isoleringskæmpen peger på både stigende byggeaktivitet, høj efterspørgsel efter firmaets isoleringsprodukter og godt salg i systemssegmentet, med eksempelvis lydisolerende materialer, som forklaringer på salgsfremgangen. 

– Vi ser en bredt forankret forbedring herunder i vores større europæiske stenuldsmarkeder såsom Tyskland, Polen, Frankrig og Storbritannien såvel som i Nordamerika. Den gode vækst i salget i Systemssegmentet forventes ligeledes at fortsætte resten af året, skriver Rockwool om markedsforholdene for resten af 2021. 

– Vi forudser en fortsat stigning i energi- og råvareomkostninger, hvilket vi forventer at kunne udligne med moderate salgsprisstigninger og produktivitetsforbedringer. Vi forudser et pres på produktionskapaciteten i de kommende kvartaler hvor der er højsæson, hvorfor servicering af vores kunder vil medføre visse øgende logistikomkostninger, skriver selskabet også. 

De forudsætninger får konkret Rockwool til at opjustere den forventede omsætningsvækst fra mellem 3-5 pct. til mellem 10-12 pct. i lokal valuta for 2021. EBIT-margin får også et nøk op til forventet omkring 12 pct. i stedet for den tidligere udmelding på omkring 11 pct.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094