23948sdkhjf

Kæde trodser trusler om butiksdød og udvider

Den frivillige butikskæde Nærkøb finder man overalt i landet - fra små storbykiosker til butikker i udkanten. Derfor er den en del af det segment, der med jævne mellemrum de senere år er varslet en snarlig død pga. forbrugernes ændrede handlemønster.

Men den spådom har Nærkøb gjort til skamme. Sidste år voksede antallet af medlemmer med 59 butikker. Det er en fremgang på næsten 20 pct. til 545 butikker.

- De store guruer inden for dansk detailhandel har i flere år erklæret vores butikstyper lukningstruet. Men som frivillig kæde arbejder vi med holdningen om, at hvis de andre i branchen går i én retning, kigger vi os om efter andre veje. Så mens de store kapitalkæder kan slås der, opdyrker vi andre mere lokalt tilpassede koncepter, fortæller Jens O. Bylling Jensen, der er adm. direktør i Butikskæden Nærkøb A/S.

Bedste resultat nogensinde

Regnskabstallene for 2020 er endnu ikke offentliggjorte, da de først skal vendes på generalforsamlingen; men Jens O. Bylling Jensen kan afsløre så meget som, at det er det bedste resultat i kædens 20-årige historie. 

Det solide 2020-regnskab gør det også muligt for kæden at udbetale et rekordudbytte til medlemmerne på 13 mio. kr. 

- Det er et resultatet, vi er meget stolte af. Vi er en kæde bestående af selvstændige butiksejere i et marked, der er drevet af store kapitalkæder. Vi er nået hertil i kraft af medlemmernes forandringsvillighed, og fordi butikkerne tilpasser de lokale forbrugeres behov, siger Jens O. Bylling Jensen.

Landets største conveniencekæde

Med 545 butikker spredt bredt ud - både geografisk og i butikssetup - er Nærkøb landets største conveniencekæde.

- Convenience i dag er forbrugernes ønske om bekvemmelighed og komfort, og vores butikker møder forbrugerens behov lige der, hvor de er – lige fra udlevering af pakker til køb af ugeblade, spil, morgenbrød, tobak, slik, fastfood og is til hygge og selvfølgelig de varer, de lige står og mangler, siger Jens O. Bylling Jensen.

Nærkøb er den største frivillige kæde for selvstændige i kiosk- og convenience-sektoren og omfatter både kiosker, nærbutikker, tankstationer, campingpladser og havnekiosker fordelt over hele landet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125