23948sdkhjf

Stopfyldte containerskibe får Mærsk-overskuddet til at eksplodere - milliarderne vælter ind

Selv om Mærsk i dag gør sig enorme anstrengelser for at kalde sig selv alt andet end et klassisk rederi, var det ikke desto mindre netop klassisk rederidrift, der fik omsætningen til at eksplodere i årets første kvartal. 

Ifølge det dugfriske kvartalsregnskab sejlede de lyseblå containerskibe intet mindre end 9,5 mia. dollars hjem i omsætning i løbet af de første tre måneder i 2021.

Dermed er omsætningen i rederidelen hævet med 2,2 mia. dollars i første kvartal 2021 sammenlignet med første kvartal 2020.   

Ser man på driftsoverskuddet (EBIT) i virksomhedens rederidel, Ocean, lød det på 2,7 mia. dollars i kvartalet. Her kan man så kigge tilbage på første kvartal i 2020, hvor overskuddet lå på 348 mio. dollars. Med andre ord: En mangedobling af overskuddet i rederiaktiviteterne. 

- Virksomheden har leveret et ekstraordinært stærkt resultat i første kvartal og slår rekord på indtjeningen. Bag udviklingen ligger en kraftig efterspørgsel i forretningsområderne Ocean, Logistics og Terminals, forklarer adm. direktør, Søren Skou. 

Han fortsætter: 

- Den kraftige stigning i efterspørgsel har ført til flaskehalse og kapacitetsmangel, hvilket har presset raterne op i et rekordhøjt leje i løbet af kvartalet. 

Driftsresultatet (EBIT) for hele virksomheden - inklusiv logistik- og slæbebådsaktiviteter - landede på 3 mia. dollars, hvilket svarer til en stigning på 2,5 mia. dollars sammenlignet med sidste år. 

Et kraftigt fald i bunkerpriserne i årets første kvartal har dog også spillet en markant rolle i de stærkt forbedrede nøgletal. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079