23948sdkhjf

Møbeldirektør begræder ikke tilbagegang: Fik største ordrebeholdning nogensinde

Et benhårdt andet kvartal satte sidste år en kæp i væksthjulet hos møbelvirksomheden Wendelbo, der i 2019 blev solgt til kapitalfonden Maj Invest Equity.  

I 2020 tog bruttofortjenesten et dyk fra 20 til 17 mio. kr., mens resultatet før skat, der i 2019 lød på 11,6 mio., blev decimeret til 3,3 mio. kr. 

– Faldet var udelukkende i andet kvartal, men det tog lidt tid at få momentum igen, og der er noget leadtime, inden man får leveret ud og faktureret, forklarer adm. direktør Christian Ernemann, der tiltrådte direktørposten 1. oktober, da udsigterne igen var begyndt at lysne.  

–  Efter sommerferien vendte det, og vi endte med at gå ud af året med den største ordrebeholdning nogensinde, fortæller han.  

En tidsforskydning 

Andet halvårs store ordreindgang samt planerne om fremtidig vækst førte i efteråret desuden til en kraftig udvidelse af Wendelbos organisation og vietnamesiske produktionsfaciliteter, hvilket også har medvirket til den lavere indtjening.

Wendelbo-direktøren bruger således ikke meget tid på at begræde tilbagegangen, og årets resultat betegnes i årsrapporten som tilfredsstillende. Det til trods for, at året brød med den uafbrudte vækststime, Wendelbo har surfet på, siden den Aarhus-baserede virksomhed blev stiftet i 2014.

Og selvom det altså kunne se ud som om, at Wendelbo modsat en række af landets andre design- og møbelvirksomheder ikke lykkedes med at kapitalisere på coronaens øgede fokus på de hjemlige rammer, er virkeligheden ifølge Christian Ernemann en anden.  

– Når vi kigger på den rigtige gode ordrebeholdning, er det min vurdering, at der i bund og grund er tale om en tidsforskydning, lyder det fra direktøren, der således også forventer, at 2021 bliver et ”godt år”.  

Kurs mod det internationale landkort 

Da Christian Ernemann 1. oktober satte sig i direktørstolen, skete det som led i den udvikling, Wendelbo var påbegyndt ved kapitalfondens overtagelse halvandet år forinden. Og med den nye direktør sikrede virksomheden sig en profil, der har prøvet det før.  

Forud for jobskiftet havde Christian Ernemann nemlig tilbragt otte år hos Muuto, som selvsamme kapitalfond købte i 2014 og fire år senere solgte videre til amerikanske Knoll for 1,9 mia.  

– Den vækstrejse, Wendelbo er på nu, minder jo meget om den, Muuto også var på, da jeg startede der for otte år siden, vurderer direktøren, der peger på tre primære punkter i de kommende års drejebog.  

– Det handler om at få udviklet nogle markeder, få udviklet sortimentet og få skabt øget fokus på brandet, så vi kan få Wendelbo på landkortet internationalt, fortæller han.  

Dermed har han også løftet en del af sløret for, hvad resten af 2021 kommer til at gå med. 

– Vi er blandt andet i gang med at udvide sortimentet til andre produktkategorier end polster, som vi historisk har været meget stærke på. Vi kommer til at øge antallet af nyheder, som vi skal lancere med førende internationale designere, og så skal vi have forstærket indsatsen på en række af de eksportmarkeder, hvor vi har fokus på de tysktalende lande, Frankrig, Nordamerika og udvalgte markeder i Asien, uddyber Wendelbo-direktøren.  

WENDELBO INTERIORS A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 16,9 19,8
Driftsresultat 5,3 11,5
Resultat før skat 3,3 11,6
Årets resultat 2,4 9,0
Balancesum 51,4 31,8
Egenkapital 14,9 17,5
Gns. antal ansatte 20 15
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078