23948sdkhjf

Energinet slå el og gas sammen i et selskab: Nu skal der tænkes på tværs

Energinet samler nu systemansvaret for el og gas i ét, fælles Systemansvar. Det sker for at sikre, at Energinet bedst muligt kan understøtte Danmarks meget ambitiøse klimamål.

Organisationsændringen samler alt fra kontrolrummene for henholdsvis el og gas og de mange kolleger, der tager sig af danskernes forsyningssikkerhed her og nu, til de afdelinger der tænker fremad og udvikler og tilpasser energisystemerne og energimarkederne til en fremtid med 100 procent grøn energi under samme hat.  

Dermed er det slut med enhederne Elsystemansvar og Gas TSO.

Sektorer og systemer skal tænkes sammen

- I 1. halvleg af den grønne omstilling har vi i energisektoren høstet en stribe klimagevinster ved for eksempel at gøre elsystemet grønnere, gøre gassystemet grønnere, gøre varmesektoren grønnere. I 2. halvleg er der brug for at tænke på tværs. Vi når kun i mål med en hurtig og effektiv omstilling, hvis vi i langt højere grad smelter de forskellige sektorer og systemer sammen, og det skal vi i Energinet selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at understøtte, siger Thomas Egebo, administrerende direktør i Energinet i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Med ét, fælles systemansvar sætter vi ikke bare ekstra skub på udvikling og innovation og den super komplekse opgave, det bliver at skabe og drive et energisystem, hvor langt den største del af produktionen kommer fra fluktuerende kilder som vind og sol. Vi gør det også nemmere for de mange partnere og sektorer, vi skal samarbejde med, at finde ind til os, fordi vi får én fælles indgang, siger Thomas Egebo.

Søren i spidsen

Direktør Søren Dupont Kristensen, der i dag leder Elsystemansvar, skal stå i spidsen for det nye, fælles Energinet Systemansvar. Forretningsenheden kommer til at tælle ca. 330 ansatte, heraf kommer 72 fra Gas TSO.

11 ansatte, der arbejder med gastransmission i den nuværende Gas TSO, flyttes til Teknik og Anlæg, hvor de kommer til at arbejde med de kolleger, der også arbejder med drift og vedligehold af gastransmissionsnettet.

Torben Brabo, der i dag er direktør for Gas TSO, får en ny og central rolle i Energinets internationale arbejde. Torben Brabo blev for nyligt valgt til formand for den europæiske sammenslutning Gas Infrastructure Europe (GIE) og skal også være formand for bestyrelsen i Energinets Associated Activities, der hjælper en række lande rundt om i verden med at omstille til grøn energi og skabe globale klimagevinster. Torben Brabo vil fremover være en del af ledergruppen i Systemansvar.

Organisationsændringen træder i kraft, når de fornødne tilladelser foreligger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093