23948sdkhjf

Satellit-producent lander lavt i første kvartal: Forventer at hente det tabte inden nytår

Den nordjyske satellitproducent GomSpace starter året med et kvartalsresultat, der ligger lidt under samme periode sidste år. 

Det får dog ikke den børsnoterede virksomhed til at ryste på hånden.

- Omsætningen faldt fra 40 millioner sidste år til 35 millioner, hvilket er lidt lavere end forventet på grund af periodiseringer, revurderinger af projekter, samt global mangel på elektroniske komponenter, siger Niels Buus, CEO for GomSpace i en meddelelse til Nasdaq.

Mens omsætningen faldt en smule, så var der medvind på ordreindtaget, hvor man i samme periode sidste år sikrede ordrer for 18,5 millioner svenske kroner.

I Q1 2020 var ordreindtaget 23,8 millioner svenske kroner. GomSpace er noteret på Nasdaqs First North Premier i Stockholm.

- I det foregående kvartal var omsætningen 72 millioner. Da det meste af vores indtægter kommer fra levering på projekter, så vil omsætningen svinge fra kvartal til kvartal, og vi ser ofte en lavere omsætning i begyndelsen af ​​året. Vi fastholder vores forventninger til  omsætningen på 210 til 235 millioner, siger Niels Buus.

I forrige uge skrev GomSpace under på en aftale om at fortsætte samarbejdet med franske Unseen Labs, der leverer et maritimt overvågningssystem via relativt lavtflyvende nanosatellitter. Kontrakten har en værdi af 35,5 millioner svenske kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094