23948sdkhjf

Vinduesfabrik vinker farvel til vinduerne og fire femtedele af holdet

– Det er ikke tvang, men det er tæt på.

Sådan siger Mike Rogers, adm. direktør hos Haderslev-baserede Rødbo Dør- og Vinduesfabrik, der i disse dage er i gang med at tage afsked med omkring 20 ansatte.

Grunden, fabrikken ligger på, er nemlig blevet solgt, og pludselig har køberen fået mere travlt end forventet.

– Vi har haft en betinget købsaftale i noget tid, men så skulle han bruge grunden tidligere, for det går jo rigtig stærkt i byggeriet for øjeblikket, forklarer direktøren.

Indsnævrer fokus

Det betyder, at Rødbo skal være ude af sine nuværende lokaler den 1. september. Det betyder også, at den håndfuld medarbejdere, der efterfølgende vil være tilbage, for fremtiden skal koncentrere sig om et noget mindre produktfelt, nemlig indvendige døre.

– Vi bliver presset så meget på tid, at vi ikke kan nå at flytte det hele. Havde vi haft en måned eller to mere, så havde vi kunnet flytte alle maskinerne med, men nu må vi i stedet fortsætte med det, vi kan nå at flytte, forklarer Mike Rogers, der ikke vil udelukke, at produktionen på sigt kan udvides til igen at omfatte de udvendige elementer.

– Men det er ikke planen, for det er nogle store maskiner, det kræver, og vores setup bliver lidt anderledes det nye sted, fortæller vinduesdirektøren, der i øjeblikket er i gang med at forhandle en ny lokation på plads.

Ikke uden vemod

Den sydjyske vinduesfabrik blev stiftet i 1986 af Christian Smidt, der efter et kort sygdomsforløb døde i 2019, hvorefter hans svigersøn Mike Rogers overtog taktstokken.

– Christian kørte det på sin måde, jeg fik muligheden for at gøre det på min, og jeg har nok stået for en lidt skarpere profil med fokus på renoveringsopgaver, forklarer Mike Rogers, der blandt andet lukkede ned for den træ/alu-produktion, der var blevet startet op i virksomheden.

– Vi skal ikke ligge og konkurrere med de producenter, vi skal holde fokus på det, vi er gode til, og det er især de specialtilpassede løsninger, lyder det.

I stedet satte den nye direktør fokus på at løfte kvaliteten og få Rødbo-navnet solidt plantet i kundernes bevidsthed.

– En af mine milestones var, at vi skulle finde vej til udbudsmaterialer som foretrukken leverandør, og der står vi nu i flere materialer, ligesom vi det seneste års tid har oplevet, at flere og flere kunder foretrækker vores produkter, fortæller direktøren om udviklingen, der har betydet øget travlhed på fabrikken.

Det føjer således til vemodet, når Mike Rogers i dag kan se, hvordan de seneste to års arbejde har båret frugt.

– Man kan sige, at høstperioden bliver meget kort, og det er da ekstra ærgerligt, at vi også kommer til at afskære os selv fra nogle af de muligheder, det har givet os, at være med i udbudsmaterialerne, fortæller han.

Et lyspunkt på trods

Tirsdag i denne ude meddelte Røbo sine kunder, at man fra dags dato ikke længere tager ordrer ind på de udendørs elementer, og således er transformationen til dørfabrik med indvendigt fokus nu i gang.

– Vi kan lige akkurat nå at gøre det færdigt, som vi har inde nu, og det er rigtig vigtigt for os, at det slutter på en ordentlig måde og med den høje kvalitet, vi er blevet kendt for, forklarer Mike Rogers.

Han understreger, at det kvalitetsfokus, han har stået for, vil blive fastholdt i det nye setup, og skønt det ikke sker helt på egne præmisser, kan Mike Rogers også finde lyspunkter i det forestående skift.

– Selvom det er trist, er vi nødt til at sige, at det er sådan, det er, og så få det bedste ud af det. Og en af de gode ting bliver, at vi kan fokusere 100 procent på et mindre område, og vi glæder os til at kunne nørde helt ned i detaljerne, når det kommer til de indvendige døre, slår han fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079