23948sdkhjf

Bach Gruppen anmelder tidligere underleverandør for injurier

Torsdag bringer TV2-programmet Operation X en udsendelse om Bach Gruppen og byggeriet af det skandaleombruste Njals Tårn på Amager.

Men allerede inden udsendelsen bringes, vil Bach Gruppen nu lægge sag an mod én af kilderne i programmet for injurier og bagvaskelse.

Ifølge Bach Gruppen er der tale om en tidligere underleverandør, der i Operation X' udsendelse sammen med en anonym kilde anklager ejer og stifter af Bach Gruppen Finn Bach for at have givet ordrer om at støbe fundamentet under det 86 meter høje Njals Tårn med byggeaffald og i langt dårligere kvalitet end krævet.

Juridisk direktør i Bach Gruppen Martin Rasmussen, som tilsyneladende er blevet præsenteret for dele af udsendelsens dokumentation på forkant, siger i pressemeddelelsen:

Om betonsagen på Bryggens Bastion

I sommer bekræftede boreprøver og kikkertundersøgelser, at der benyttet byggeaffald i bundpladen under Njals Tårn, og at adskillige støbeskel svækkede konstruktionen markant, hvilket medførte, at Københavns Kommune i september omgående stoppede byggeriet af højhuset.

I efteråret og vinteren viste det sig, at ikke kun fundamentet havde problemer. Flere bærende betonsøjler i overbygningen var af lavere styrke end projekteret, viste indledende tests.

Bach Gruppen har siden arbejdet på dels en redningsplan for bundpladen i form af et støttefundament, som bygherren 11. februar fik endeligt grønt lys for. Dels et større prøvetagningsprogram for søjlerne i overbygningen. Bach Gruppen har indsendt sin plan for tests, men mangler nu at kommunen siger ja til programmet.

- Vi kan klart afvise beskyldningerne, der fremkommer i programmet. Beskyldningerne, der fremsættes (...) er løgn fra ende til anden.

Og videre:

- Manden (Operation X's kilde, red.) er tidligere dømt og har ligget i konflikt med os i en årrække, og nu giver TV2 ham sendeflade til at fremsætte sine udokumenterede påstande i bedste sendetid. Vi er mildest talt rystede, siger Martin Rasmussen fra Bach Gruppen.

Læs mere om Bach Gruppens reaktion, TV2s svar og sagen på Licitaitonen:

Bach Gruppen anmelder tidligere samarbejdspartner for injurier

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094