23948sdkhjf

Stifter slipper tøjlerne: Meget specielt og helt som det skal være

Henrik Marstrands titel er endnu så ny, at det lige tager ham et øjeblik at komme i tanke om den.

– Head of Circular Transformation, lyder det så fra stifteren af designvirksomheden Mater, der for ganske nyligt overlod direktørposten til anden side.

Efter 15 år i front for den københavnske virksomhed skal han fremover koncentrere sig om udviklingen at nye materialer og materialestrømme i Mater, der med en nylig investering fra growth-fonden Nordic Alpha Partners, NAP, nu er klar til at skrue ekstra op for ambitionerne. Og med de opskalerede ambitioner fulgte behovet for en ny mand ved roret.

–  Som stifter får man måske ikke altid tænkt så ambitiøst, og man risikerer at få vendt hver 25-øre lidt for mange gange. Når der kommer nye kræfter ind, kommer der bare mere fart på, og det er et vigtigt skridt for at komme fra et niveau til det næste, forklarer Henrik Marstrand.

Erfaren profil med hånden på kogepladen

Og valget af den nye mand til posten kom næsten til at give sig selv.

– Vi mødte NAP i starten af året, og det blev jo så til et ægteskab, der startede med, at vi kørte et intensivt strategiforløb. Her var en af rådgiverne Ketil Årdal, der startede som analytiker på projektet, men altså endte med at synes, det var så spændende, at han sagde ja til at gå helt ind, fortæller Mater-stifteren om sin nye direktør, der også har købt en bid af virksomheden og dermed lagt hånden på kogepladen.

Ketil Årdal har en fortid som kommerciel direktør i norske Flokk Group, der årligt omsætter for mere end en milliard. Han satte sig i direktørstolen hos Mater i starten af april.

– Vi har hele vejen igennem ledt efter brancheprofiler med stor erfaring, og jeg havde næsten ikke turdet håbe på en som Ketil, der har siddet med det kommercielle ansvar i så stor en virksomhed, lyder det fra Henrik Marstrand.

En speciel fornemmelse

Således er den tidligere ejerleder altså ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning at give direktørstafetten videre. Men det er ikke ensbetydende med, at det har været let.

– Det er virkelig en speciel fornemmelse. Et er, at man får mange penge ombord, men så er der jo også følelserne, og selvom man sidder med den her fantastiske nye energi, så er det selvfølgelig en proces, når man som stifter skal finde en anden rolle og heller ikke længere er hovedaktionær, forklarer han og fortsætter:

– Jeg har derfor også spurgt lidt til råds i mit netværk om, hvad der sker med en selv, når man tager det skridt, og hvordan man finder sig til rette i den nye rolle.

I den nye rolle som Head of Circular Transformation får han nu ansvaret for al Maters udvikling, hvilket betyder udvikling og idriftsættelse af virksomhedens nye teknologi men også den fremtidige udvikling af materialer og materialestrømme samt samarbejdet med designere.  

– Hvilket passer perfekt, for jeg er jo ham, der nærmest ikke kan vente, når der kommer en ny materialeprøve ind ad døren. Og at jeg nu kan dedikere mig 100 procent til det, kommer jo også til at betyde, at vi kan sætte ekstra fart på den del af forretningen også, slår han fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078