23948sdkhjf

Stenfirma henter ny topchef – har udset sig vækstfelter

Fremtidens byggeri skal være mere bæredygtigt, og den udvikling skal natursten være med til at sikre. 

Sådan lyder Jesper Madsens indgangsbøn til jobbet som adm. direktør i den danske producent og leverandør af natursten Zurface. Og så skal den nye topchef sikre firmaets fortsat udvikling og øge firmaets markedsandel, lyder det i en pressemeddelelse. 

– Zurface har allerede stort fokus på bæredygtighed i processerne fra brydningen af granit i egne brud, i forarbejdningen af stenene og ikke mindst i genanvendelse af eksempelvis brosten med en levetid på flere hundrede år, siger Jesper Madsen i pressemeddelelsen og fortsætter: 

– Tidligere blev mange brosten knust, når der blev etableret nye belægninger. I dag får de i større og større omfang et nyt liv som et solidt underlag i nye rammer. Det er et område, vi hele tiden skal have fokus på at optimere og blive endnu stærkere på.

Kort om Zurface

Zurface importerer, producerer og leverer naturstensprodukter til belægninger, facader, interiør og gulve.

Foruden at drive fire stenbrud og en produktion på Bornholm har virksomheden også en produktion i Nørre Snede, og salgskontorer i København, Svendborg, Randers, Horsens og Aarhus. Endelig har firmaet en afdeling i Sverige.

Jesper Madsen er uddannet ingeniør. Med i bagagen har han 15 års erfaring fra salg til byggebranchen på såvel det danske som på de udenlandske markeder.  Senest en kort periode som salgsdirektør i Roust Træ og før det otte år hos HSHansen, blandt andet som Head of Sales Europe, hvor han stod for salget af facadeløsninger til en række større offentlige og private byggerier i Danmark. 

Zurface bryder selv granit på Bornholm. Desuden opkøber og forarbejder firmaet også genbrugsmaterialer som brosten og andre sten til belægninger og genanvender dem i nye projekter. 

– Der er en voksende efterspørgsel på genbrugsmaterialer, og interessen forventer vi kun vil stige fremadrettet. Desuden lægger vi vægt på nærhed i brydningen og forarbejdningen, når vi eksempelvis kan mindske CO2-belastningen af miljøet ved at anvende vores stenbrud på Bornholm frem for at fragte sten langvejs fra – eksempelvis fra Kina og resten af Asien, siger den nye adm. direktør. 

– Det er en spændende virksomhed med mange muligheder for at skabe endnu større synergi mellem de forskellige forretningsområder. Desuden skal vi positionere os yderligere ved blandt andet at være mere synlige i markedet og formidle historierne om den værdi, som produkterne skaber, siger Jesper Madsen.

Zurface A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 44,5 46,3
Resultat af oridnær primær drift 4,1 8,5
Resultat før skat 3,9 7,7
Årets resultat 2,9 5,9
Balancesum 122,5 121,4
Egenkapital 51,3 48,6
Antal ansatte 68 61
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078