23948sdkhjf

Ny CEO skal forløse kæmpe potentiale: 5G i rummet kan gøre markedet 50 gange større

Det er spændende tider både for Gatehouse Satcom og den nyudnævnte CEO, Ulrik Vachet Rasmussen.

Med potentialet i 5G NB-IoT projektet, der skal distribuere 5G-netværk fra rummet, er der basis for og målsætninger om markant vækst hos den nordjyske software-leverandør.

Gatehouse Satcom har netop fået ny CEO, da den hidtidige topchef Michael Bondo Andersen har overladt direktørposterne i driftsselskaberne i Gatehouse Group, og nu får en mere overordnet strategisk rolle i det bagvedliggende holdingselskab.

Ny CEO med fuldt fokus på Gatehouse Satcom er altså 46-årige Ulrik Vachet Rasmussen. Den økonomiuddannede leder har i det seneste års tid fungeret som CCO på tværs af Gatehouse Group. Og det er ikke første gang, han har titel af administrerende direktør.

Før Gatehouse var han med til at opbygge det succesfulde onlinekoncept Wedbox. Men bedst kendt var han nok som administrerende direktør for HiFi-Klubben i perioden 2011-2017.

- Jeg har indtil nu brugt min tid på tværs af selskaberne og har arbejdet med at få professionaliseret vores tilgang til salg. Her har vi blandt andet fået etableret en egentlig marketingafdeling og en velfungerende inbound salgsmotor, forklarer Ulrik Vachet Rasmussen. 

- Vi har først arbejdet med Gatehouse Maritime, Deck1 og Cleanquote. Og så har vi holdt Satcom lidt tilbage i første omgang. Nu kan jeg så begynde at arbejde med det rent operationelt i Satcom, siger Ulrik Vachet Rasmussen, der både ser frem til at koncentrere sit arbejde på den kommercielle side af Gatehouse Satcom, men også til at arbejde med driften.

Netop muligheden for at holde fuldt fokus på de enkelte forretningsområder er den primære årsag til, at stifter og medejer Michael Bondo Andersen har overladt direktørposterne i søsterselskaberne Gatehouse Satcom, Gatehouse Maritime og Gatehouse Igniter til nye folk.

- Det var simpelthen for meget, at jeg bredte mig udover at have fat i driften af det hele, fortalte Michael Bondo Andersen forleden i et interview med Electronic Supply.

Mere agressive og fremme i skoene

Ulrik Vachet Rasmussen finder sig selv i spidsen for en virksomhed i god form. Men lige for findes der både en fejlantagelse, et uudnyttet potentiale og en kæmpe opgave, forklarer den nye direktør.

- Vi har måske i virkeligheden gået og været en lille smule selvfede ind mod vores Inmarsat-aktiviteter. Da jeg kom til virksomheden var der en opfattelse af, at der udover Cobham Satcom ikke var nogen konkurrenter. At vi ligesom havde markedet på softwareteknologi delt mellem os, siger Ulrik Vachet Rasmussen.

- Og det passer overhovedet ikke. Der er masser af virksomheder, der kan mange spændende ting. Så der skal vi til at være lidt mere agressive og fremme i skoene, hvis vi skal holde vores position, siger den nye direktør.

Og her er det navnligt i forhold til at styrke salgsaktiviteterne og fokusere på eksisterende og ny forretning, at der skal sættes ind. Det arbejde er allerede godt i gang.

5G i rummet er et kæmpe kommercielt potentiale

På et helt andet område står Gatehouse Satsom overfor en opgave, der udover det spændende i at kunne levere 5G fra rummet, også rummer et kæmpe kommercielt potentiale for virksomheden.

- Den helt store opgave bliver det nye 5G NB-Iot-projekt, hvor vi har indgået en kontrakt med det spanske firma Sateliot. Det er et projekt, som vi ikke alene kan løse ved at sidde og kode. Der skal vi have afdækket og penetreret markedet, således at vi sørger for, at de kommercielle aktiviteter også følger med, forklarer Ulrik Vachet Rasmussen.

Det nye projekt handler for Gatehouse Satcom om at få standardiseret 5G teknologi som netværk via satelitter. Ulrik Vachet Rasmussen sammenligner potentialet med udviklingen af mobiltelefoni op igennem 90'erne. Lige pludseligt bliver det billigere og alle har det. Og pludselig blev det et gigantisk marked, hvor der kunne tjenes rigtig gode penge for dem der investerede i teknologien.

- Det er de første spæde skridt på den rejse, vi nu tager med 5G NB-IoT. Der, hvor vi kommer fra med satellitkommunikation, tæller vi antallet af terminaler i markedet i 100.000-vis. I fremtiden kommer vi til at opgøre det i antal 100 millioner. Så det er et projekt, som vi forventer utroligt meget af, siger Ulrik Vachet Rasmussen, der vurderer, at markedspotentialet for Gatehouse Satcom vil blive mellem 20 og 50 gange større.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.188