23948sdkhjf

Milliardopkøb: Ørsted overtager landvind-forretning i Irland og Storbritannien

Den danske energikoncern Ørsted køber Brookfield Renewables nuværende landvindforretning i Irland og Storbritannien, Brookfield Renewable Ireland (BRI). 
Aftalen er uformet på en forudsat værdiansættelse af BRI på 571 millioner euro.

Den endelige pris vil blive justeret. Det fortæller Ørsted i en pressemeddelelse.

Med afsæt i forretningens succes i USA, har Ørsted vurderet mulighederne for at entrere markedet for vedvarende energi på land i Europa.  

- Vi har bygget en solid onshore-forretning i USA med 4 GW i drift og under opførelse. Det forventes, at det europæiske marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og med købet af BRI får vi en stærk platform, som skal fungere som basis for vores indtog på det europæiske marked for vedvarende energi på land. Dermed kan vi fortsætte den vellykkede udbygning af vores forretning med vedvarende energi på land, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted.

Med købet af BRI træder Ørsted ind på det europæiske marked for landvind. BRI, der har hovedsæde i Cork i Irland, udvikler, ejer og driver landvindmølleparker. BRI har en portefølje på 389 MW i drift og under opførelse, samt 149 MW i sidste del af udviklingsfasen, og en pipeline på mere end 1 GW, der er i udviklingsfasen, i Irland og Storbritannien.

Blandt de største i USA

Ørsted startede sin forretning med vedvarende energi på land i 2018, hvor selskabet indledningsvist fokuserede på USA. I dag har Ørsted opbygget en væsentlig portefølje på 4 GW landvind og sol i drift og under opførelse og har en stærk portefølje af udviklingsprojekter.

Med den vækst, der har været i det forløbne år, har forretningen siden 2017 ligget blandt de fem største selskaber på markedet i USA målt på nyopført, vedvarende energikapacitet på land.

BRI's nuværende ledelsesteam vil fortsat være ansvarlig for at drive virksomheden, som vil blive integreret i Ørsteds Onshore-forretning over tid.
Handlen forventes effektueret 2. kvartal 2021. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094