23948sdkhjf

OK tabte en milliard på toplinjen: Men vandt på bundlinjen

OK-koncernen præsenterer tirsdag et overskud på 607 millioner kroner før skat. Selskabet fastholder investeringer i nye markeder samt i digitaliseringen af flere forretningsområder.

Det fortæller OK i en pressemeddelelse.

OK opnåede et resultat på 607 millioner kroner før skat med en omsætning, der var godt og vel en milliard kroner lavere end i 2019. Og med tanke på COVID19-pandemiens samfundsmæssige konsekvenser og heraf forandrede arbejdsbetingelser i koncernen er det et meget tilfredsstillende resultat, mener Jørgen Wisborg, CEO i OK og bestyrelsesformand i Kamstrup.

- På trods af de nedlukninger, som det danske samfund og verdenssamfundet har været udsat for, har vi haft et højt aktivitetsniveau overordnet set. Pandemien har haft konsekvenser flere steder i koncernen, men generelt har vores koncepter vist sig meget holdbare - også i den her usædvanlige og samfundsmæssige svære situation. Det er vi selvfølgelig stolte over, siger Jørgen Wisborg.

- Derfor skal der også lyde en stor tak til medarbejdere og tætte samarbejdspartnere, som har ydet en ekstraordinær indsats under svære forhold, tilføjer Wisborg.

Investerer fortsat på nye områder

Som led i OK's digitaliseringsstrategi har selskabet fastholdt store investeringer i nye løsninger og funktionaliteter, der gør det så nemt og bekvemt som muligt at være kunde i OK.

Et af eksemplerne er OK's app, der blandt andet gør det muligt at åbne en stander og starte en bilvask, uden at man skal stige ud af bilen. Appen er sidenhen blevet udstyret med funktioner som parkeringstjeneste, og næste skridt i appens udvikling er målrettet e-mobilitet.

- Elbiler er en del af fremtidens mobilitet, og vi ønsker naturligvis at være en aktiv spiller på markedet for opladning af elbiler. Vi er godt i gang med en udrulning af flere forskellige typer ladestandere og har netop lanceret vores egenudviklede hjemmeladeløsning, og den udvikling vil fortsætte, siger Jørgen Wisborg.

OK 
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 8556 9885
Resultat af primær drift 611 594
Resultat før skat 607 586
Årets resultat 488 461
Balancesum 5925 5733
Egenkapital 3502 3209
Antal ansatte gennemsnit 2039 2004
Regnskabsåret blev afsluttet 31.dec 2020
Læs mere om: OK
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.187