23948sdkhjf

De skal kortlægge undersøiske kabelruter og ilandføringsanlæg ved energiø Bornholm

Energinet har bedt Rambøll om at kortlægge og anbefale mulige kabelruter og ilandføringslokationer for eksporten af strøm fra den kommende energiø ved Bornholm til henholdsvis Danmark og et naboland.

- Opgaven er af stor strategisk betydning, da resultatet vil være med til at danne grundlag for beslutninger vedrørende import og eksport af energi fra den nye energiø, samt hvordan den vedvarende energi fra energiøerne forbindes og integreres med energisystemet på land. Eksporten af energi fra energiøerne vil forbinde lande på kryds og tværs og er vital, når alle europæer skal have grøn energi, siger Mikkel Benthien Kristensen, Global Divisionsdirektør for Miljøkonsekvensvurdering i Rambøll i en pressemeddelelse.

Rambøll har erfaring med kabelruteplanlægning og miljø-forundersøgelser fra projekter som blandt andet elforbindelsen Viking Link mellem Jylland og England og gasrørledningen Baltic Pipe.

Opgaven med energiøen ved Bornholm er kompleks og løses i samarbejde med mange forskellige specialister. Rambølls projekthold trækker derfor på 15 eksperter fra Rambøll i Denmark, Sverige og Tyskland. 

Arbejdet skaber fundamentet for efterfølgende undersøgelser og godkendelse af projektet. Næste skridt i projektet energiø Bornholm bliver at udføre de miljø-forundersøgelser, der skal sikre, at energiøen får så få negative konsekvenser for havmiljøet og naturen som muligt.

Med klimaaftalen i juni 2020 blev det besluttet at opføre to energiøer i henholdsvis Østersø-en og Nordsøen med tilkoblede havvindmølleparker, der tilsammen kan levere 5 GW og vil kunne dække elforbruget i ca. 5 mio. husstande i Danmark og nabolande

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.082