23948sdkhjf

Danmarks største entreprenørkoncern indblandet i mulig korruptionssag

En sag om mulig svindel for millioner har tråde til landets største entreprenørvirksomhed, Aarsleff-koncernen. Det oplyser flere centralt placerede kilder til Jyllands-Posten.

Tidligere i denne uge lød vurderingen i en advokatundersøgelse fra Kromann Reumert, at der kan være sket bedrageri for 15-20 mio. kr. i boligforeningen Østjysk Bolig med hovedsæde i Aarhus.

En af advokaternes mistanker er, at der er foregået returkommission mellem boligforeningen og en leverandør. Myndighederne har valgt at anonymisere, hvem den pågældende leverandør er, da sagen er overdraget til politiet. Men centralt placerede personer i sagen fortæller til Jyllands-Posten, at der er tale om selskabet Dan Jord A/S, som er et datterselskab i Aarsleff-koncernen – landets største entreprenørselskab med 7.200 medarbejdere og en omsætning i 2019/20 på 13,3 mia. kr.

Leverandøren har ifølge Kromann Reumert foretaget indbetalinger til boligselskabet på 7,4 mio. kr., som »savner en forretningsmæssig begrundelse«, og »der er indikationer på, at leverandøren muligvis kan være blevet tildelt kontrakter i strid med udbudsreglerne«.

Herudover er der ifølge Kromann Reumert »indikationer på«, at der har været udvekslet vennetjenester i form af bl.a. anlæggelsen af en privat ridebane.

Dan Jord A/S’ direktør, Hans Christensen, oplyser, at virksomheden er blevet sigtet i forbindelse med en række uregelmæssigheder i forhold til en samarbejdspartner, men har ingen kommentarer til, om denne partner er Østjysk Bolig.

Aarsleff-koncernen ønsker heller ikke at kommentere sammenhængen.

Sagen er meldt til politiet, men ingen er tiltalt i sagen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094