23948sdkhjf

Trods cyberangreb og corona: Desmi henter næststørste overskud nogensinde

2020 er et år, som vil blive husket – ikke kun set i et historisk verdensperspektiv, men også som et meget specielt år hos Desmi.

Covid-19 gjorde sit indtog sammen med et alvorligt cyber-angreb, men på trods heraf er der skabt et godt resultat.

- Covid-19-situationen har haft (og har stadig) stor indvirkning på vores daglige arbejde i forhold til at besøge og møde kunder ansigt til ansigt. 2020 var et år, hvor rejser uden for landegrænserne nærmest var umulige, og hvor nye digitale salgsværktøjer og adfærd blev brugt for at opretholde de gode relationer til vores kunder globalt. Trods Covid-19-udfordringerne og markante olieprisudsving samt et cyber-angreb, som påvirkede IT-systemer og driften hos Desmi, er det en fornøjelse at kunne annoncere endnu et tilfredsstillende resultat, siger administrerende direktør Henrik Sørensen i en pressemeddelelse.

Årsrapporten viser en omsætning på 1,296 milliarder kroner, et ebitda på 184,5 millioner kroner og et overskud før skat på 157,2 millioner kroner, hvilket er det næstbedste resultat i Desmis 186-årige historie.

Vinder markedsandele

Ifølge Desmi-direktøren vinder den nordjyske virksomhed markedsandele, og der er en stærk tro på fremtiden.

- Vi har holdt det strategiske fokus på trods af forhindringerne, og vi ser adskillige spændende muligheder for yderligere vækst inden for alle vores markedssegmenter, siger Henrik Sørensen.

I 2020 etablerede Desmi-koncernen selskabet, Desmi DeServe A/S, en global 24/7 serviceorganisation, som håndterer reservedele og global service direkte eller med assistance fra Desmi-enheder beliggende rundt i hele verden.

- På nuværende tidspunkt ser vi en ordreindgang, som udvikler sig positivt måned for måned inden for de fleste af koncernens forretningsområder, og selv om det måske kan være hårdt og vanskeligt at navigere under disse “unormale” omstændigheder i forhold til Covid-19, oplever vi en pæn fremdrift og vækst i alle forretningsområder, fortæller Henrik Sørensen.

Fokus på grønne løsninger

Inden for ballastvandsystemer (BWMS) er forretningen vokset hurtigt, salgstallene udvikler sig meget positivt, og det vurderes, at der i særdeleshed inden for Marine-segmentet vindes markedsandele.

- Vi ønsker at være medvirkende til at skabe en positiv indvirkning på miljøet og fortsætter denne linje gennem et antal tiltag. Udover BWMS-forretningen har vi stadig vores “Pumps for Free”-koncept til Marine-segmentet, hvor besparelser i energi og dermed driftsomkostninger bruges til at betale for selve installationerne, og vi fortsætter optimeringen af vores pumpeløsninger og deres energieffektivitet. I 2020 har vi ligeledes opstillet løsninger inden for rene vandveje og opsamling af plast og andet affald fra bifloder – alle grønne tiltag, som har en stor miljømæssig indvirkning, fortæller Henrik Sørensen.

Desmi A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 1.295,5 1.556,1
Resultat af primær drift 160,6 314,8
Resultat før skat 157,2 297,8
Årets resultat 124,5 230,0
Balancesum 1.011,8 1.052,2
Egenkapital 518,6 529,1
Antal ansatte 930 885
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125