23948sdkhjf

Volvo vil bygge lastbiler af fossilfrit stål

Volvo Group og SSAB samarbejder om verdens første køretøjer af fossilfrit stål

 Volvo Group og stålvirksomheden SSAB har indgået en samarbejdsaftale om forskning, udvikling, serieproduktion og kommercialisering af verdens første køretøjer bygget af fossilfrit stål.

- Vi er fast besluttet på at være en klimaneutral virksomhed i 2050 i overensstemmelse med Parisaftalen, siger Martin Lundstedt, president og CEO i Volvo Group. 

- Til den tid skal vores køretøjer og maskiner være emissionsfrie, når de er i drift. På produktionssiden vil vi også gennemgå de materialer, vi anvender, og gradvist skifte til fossilfri alternativer. Det er et vigtigt skridt på vejen mod helt klimaneutrale transporter.

Helt ny teknologi

Fossilfrit stål fra SSAB vil være et vigtigt supplement til det traditionelle og genanvendte stål, der anvendes i Volvos lastbiler, entreprenørmateriel og andre produkter.

- Fossilfrit stål vil blive fremstillet af en helt ny teknologi, der anvender fossilfri elektricitet og brint,  forklarer Martin Lindqvist, der er CEO i SSAB.

- Resultatet vil være en meget lavere klimapåvirkning og en fossilfri værdikæde. Behovet for stål vil vokse betydeligt på lang sigt, og der vil især være behov for nyfremstillet fossilfrit stål.

- Vi har et mål om at forsyne markedet med fossilfrit stål i kommerciel skala fra 2026. Vi har allerede bygget et pilotanlæg, som snart vil begynde at producere mindre mængder svampjern fremstillet ved hjælp af brint. Dette stål vil blive brugt til at fremstille stålet til brug i vores samarbejde med Volvo.

SSAB arbejder på at skabe en fossilfri værdikæde fra mine til færdige stålprodukter. Det sker inden for rammerne af HYBRIT-initiativet sammen med virksomhederne LKAB og Vattenfall.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078