23948sdkhjf

Stor discountkæde vil indtage Danmark med 50 butikker

Den svenske discountkæde Dollarstore, der har en dansker i spidsen, vil åbne op mod 50 butikker i Danmark over de næste to-tre år. Det siger topchef Thomas Jellum til Ekstra Bladet.

Dollarstore – en pendant til Flying Tiger og Normal – er de senere år vokset eksplosivt fra 60 til cirka 120 butikker. Nu sigter kæden mod sin første danske butiksåbning i løbet af i år.

- Dollarstore er ikke et koncept, der findes i Danmark. Vi minder nok lidt om en blanding af Tiger of Copenhagen og Harald Nyborg - bare større. Vi åbner ikke butikker på under 4000 kvadratmeter og kommer aldrig til at åbne i et storcenter. Beliggenhedsmæssigt kan man sammenligne os med Ikea eller T. Hansen. Det skal være et sted, man kan køre til, siger Thomas Jellum til Ekstra Bladet.

De første tilnærmelser til et dansk indtog er imidlertid blevet afvist. I Holbæk har det lokale klima- og miljøudvalg netop afvist, at svenskerne må flytte ind i en forladt Silvan i det lokale megacenter.

Centret er kun til butikker med et særligt pladskrævende sortiment, lyder det.

Nyt navn og logo

Ifølge Thomas Jellum kommer Dollarstore til at kigge mere mod Jylland, men både navn og logo skal ændres. Der findes nemlig allerede en mindre kæde i Danmark med navnet DollarStore.

Den har butikker i København, Glostrup, Solrød Strand og Vordingborg

Hvad den svenske kæde vil kalde sig i Danmark, er endnu ikke lagt fast.

Thomas Jellum overtog direktørposten i Dollarstore tidligere i år. Han afløste en anden dansker, Bent Holm, der inden sin frivillige afgang nåede at blive kåret til den mægtigste mand i svensk detailhandel.

Netto-blod i årerne

Thomas Jellum har tidligere arbejdet som divisionschef i Legoland og direktør for Bonbon-Land – og har ligeledes en fortid i Netto som landedirektør i Nettos afdelinger i Danmark, Polen og Storbritannien.

Også forgængeren Bent Holm har en fortid i Netto. Generelt tyder noget på, at Dollarstore har en forkærlighed for danskere med Netto-blod i årerne.

Nettos tidligere landedirektør Brian Seemann Broe blev den 1. november sidste år ansat som driftsdirektør i den svenske discountkæde.

Dollarstore omsatte sidste år for knap 3 mia. svenske kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109