23948sdkhjf

CG Jensens ordrebog bugner efter solidt 2020

CG Jensen har omsat for 1,6 mia. kr. i 2020, hvilket er en stigning på godt 12 pct. i forhold til året før. Og indtjeningen følger med for bygge- og anlægsentreprenøren med kontorer i Glostrup, Odense og Harlev. 

– Takket være en smidig organisation og et stærkt, internt samarbejde mellem vores mange dygtige fagdivisioner har vores medarbejdere kunnet præstere en flot overskudsgrad på 6,1 pct. samt et solidt overskud før skat på 106 millioner kroner. Det er rigtig godt gået, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, i en kommentar til 2020-årsregnskabet. 

2021 ser ligeledes ud til at blive et travlt år for den delvist medarbejderejede virksomhed. Ordrebogen lyder på 2,7 mia. kr. og CG Jensen har herudover en stærk ordrepipeline.

Flere kvinder på byggepladsen 

CG Jensen har igennem flere år arbejdet på at få flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen. Hver femte bygge- og projektleder i entreprenørfirmaet er i dag en kvinde – og for fire år siden fik firmaet sin første kvindelige formand og lærling. Siden er flere kvindelige lærlinge kommet til. 

– Det er vores erfaring, at diversitet på arbejdspladsen styrker både arbejdsmiljøet og opgaveløsningen. Derfor kan vi anbefale branchen at rekruttere bredere, end det er tilfældet i dag, siger Michael S. Larsen, der er medinitiativtager til den årligt tilbagevendende konference og prisuddeling Byggeriets Diversitetsdag samt en del af ambassadørkorpset for diversitet i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar.  

Af firmaets andre mærkesager kan nævnes forebyggelse af nedslidning med blandt andet morgengymnastik i skurvogne og på kontorer samt en lang og stolt tradition for at tage lærlinge og praktikanter. CG Jensen har for øjeblikket 41 lærlinge svarende til cirka 10 pct. af de timelønsansatte.

Mål: Klimaneutral i 2029 

Entreprenørselskabet arbejder på sin grønne omstilling efter at have meldt ud, at man sigter mod på at blive klimaneutral i 2029. 

– I CG Jensen udfører vi størstedelen af jobbene med eget materiel og egne folk. Det betyder, at vi – ved hjælp af teknologi og medarbejdernes omstillingsparathed – har god mulighed for at påvirke de fleste led i vores produktion – fra projektering og udførelse til efterfølgende drift og vedligehold, siger Michael S. Larsen om arbejdet med at optimere processer og udvikle medarbejdernes kompetencer. 

Som noget nyt har entreprenøren senest udviklet ’CG Jensens Grønne Top’, hvis solceller og vindturbiner på skurvognstagene, skal være med til at gøre firmaets byggepladser delvist selvforsynende. 

CG Jensen A/S
Mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 1.628  1.455
Resultat af ordinær primær drift 98,1 59,5
Resultat før skat 106,7 65,5
Årets resultat 83,2 51,0
Overskudsgrad 6,1 4,1
Balancesum 715 605
Egenkapital 281 253
Antal medarbejdere 566 551
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.19