23948sdkhjf

Legendarisk reolvirksomhed på nye, vestjyske hænder

Canett Furniture i Lemvig har overtaget ABC-Reoler Aulum. Dermed får B2B-leverandøren ikke alene et nyt produktionsben, men også en tilføjelse til produktporteføljen, der ifølge adm. direktør Claus S. Nørgård kan hjælpe med at indfri virksomhedens vækstambitioner.

– Vi synes, at ABC er en legendarisk virksomhed med nogle stærke produkter, der fortjener en bedre skæbne end den, de har haft de seneste år, fortæller Claus S. Nørgård til Wood Supply. 

Det er snart to år siden, Søren Iversen, der de seneste 25 år har ejet ABC-Reoler, første gang luftede tankerne om et salg, og den nu tidligere indehaver er ikke i tvivl om, at der med Canett er fundet er fortrinligt match. 

ABC-Reoler

ABC-Reoler blev grundlagt i 1917, og har siden 1975 fokuseret på produktionen af den klassiske og bredt kendte stigereol i norsk fyrretræ samt Quadrant Reolen.

I 2005 anlagde Montana Furniture en sag om plagiat mod ABC-Reoler - en sag, Aulum-virksomheden vandt næsten ti år senere efter en tur omkring Højesteret. 

ABC-Reoler, der de seneste 25 år har været ejet af Søren Iversen, kom ud af regnskabsåret 2019/20 med en bruttofortjeneste på 1,3 mio. kr. og et underskud på små 700.000 kr. Selskabets egenkapital lød ved udgangen af det forskudte regnskabsår på 2,2 mio. kr. 

– Under forhandlingen om overtagelsen er jeg blevet overbevist om, at Canett Furniture har gode forudsætninger for at skabe en god fremtid for virksomheden, og det glæder mig, da jeg ønsker det bedste for medarbejderne og produkterne, udtaler Søren Iversen om aftalen.

Et produktionsben med synergipotentiale

De små ti medarbejdere i Aulum følger med i handlen, og det er Claus S. Nørgårds ambition, at de med tiden skal blive endnu flere på fabrikken i Aulum.

– Organisationen er over de seneste år løbende blevet tilpasset til et punkt, hvor der mangler lidt kritisk masse, så der skal investeres i produktionen, og kapaciteten i Aulum skal udbygges, forklarer direktøren, der glæder sig over at få en produktionsvirksomhed i folden.

– Jeg er selv gammel produktionsmand fra møbelbranchen, så det bliver dejligt at få lidt savsmuld under fingrene igen, og vi har også en del medarbejdere med produktionserfaring, så der forventer vi også at kunne trække på nogle synergier, lyder det.

Også på salgssiden forventer Claus S. Nørgård, at opkøbet betyder synergi.

– Vi har jo en afsætning bredt i Nordeuropa og især i de skandinaviske markeder, så der vil vi selvfølgelig tage produkterne med, men i og med reolerne sendes fladpakkede giver det også mulighed for at kigge på de oversøiske markeder, forklarer han.

Således har Canett allerede været i kontakt med aktører i Nordamerika, der har vist interesse for at sælge de østjyske reoler.

– Og så har der tidligere været en licenspartner i Kina, som godt nok ikke har gjort så meget ved det de seneste år, men det er noget, vi overvejer, om skal fortsætte, lyder det.

Tre- og femdobling forude

Og der er meget, der skal overvejes den kommende tid i Lemvig, lader Claus S. Nørgård forstå.

– Nu skal vi have lagt en plan for, hvordan vi får skabt vækst på toplinjen, og det kommer vi til at arbejde med hen over påsken. Første skridt bliver at kigge på forsyningskæden og sikre flowet af råvarer, så vi også sikre, at vi kan skalere produktionen, og parallelt med det skal vi så i gang med at have opdateret salgsmaterialet, der ikke er investeret så meget i de senere år, fortæller han.

ABC-Reoler kom ud af regnskabsåret 2019/20 med en bruttofortjeneste på 1,3 mio. kr. og et underskud på små 700.000 kr., men den nyslåede direktør er ikke i tvivl om, at virksomheden rummer et kæmpe potentiale, der skal forløses over de kommende år.

– På den korte bane skal vi have tredoblet størrelsen inden for de næste par år, også så vi hurtigt kommer op og får en kritisk masse produktionsmæssigt, lyder det, men ambitionerne rækker meget længere.

– Når vi er nået derhen, så forestiller vi os, at vi skal til at gange med fem – men nu er vi jo en beskeden, vestjysk virksomhed, så vi tager et skridt ad gangen, slår Claus S. Nørgård fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094