23948sdkhjf

Pressede butikker sælger varer uden fortjeneste

Bunkevis af vintertøj, der ikke kan blive solgt, er realiteten for landets tøjbutikker, som efter flere måneders nedlukning nu står med kunder, som gerne vil have byttet julesweaters og vinterstøvler til forårskollektionen.

Trods store prisafslag er der ikke det store salg i varerne, og heller ikke det tøj, der bliver langet over disken, bliver tøjbutikkerne rige af.

- Vi er nødt til at gøre det for at få pengene i kassen til at betale de kommende regninger. Vores store udfordring er, at alle varerne stort set blev leveret samme uge, som vi fik lov til at åbne. Det er helt banalt i detailhandlen, at der bliver købt og solgt, og der bliver skabt likviditet, samtidig med at vi køber nye varer. Når man så i over to måneder ikke har likviditet, er det udfordrende, fortæller Frank Skovgaard, adm. direktør i Indkøbsforeningen af 1964 og herretøjsforretningerne Mr og Din Tøjmand, til Finans.

Mangler kompensation

Thomas Eilersen er bestyrelsesformand for Centerforeningen Vestsjællands Centeret og ejer tøjbutikken Dissing i centret i Slagelse. Han har i et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen (S) udtrykt sin utilfredshed med den forskelsbehandling, der foregår mellem butikkerne. 

"Som erhvervsdrivende - eksempelvis inden for tøjbranchen - oplever vi i øjeblikket et stort pres på vores likviditet, først og fremmest på grund af de kæmpe tab, der lige nu er på vores varelagre," skriver han.

"Umiddelbart er en vinterstøvle eller en vinterjakke ikke markeret med en fysisk udløbsdato som f.eks. en oksemørbrad. I tøjbranchen derimod defineres en butiks succes af parametre som sæson, udsalg - og størrelsen og værdien på varelagre. Vi kan være nervøse for, at vores branche helt bliver glemt i disse ordninger. Udgangspunktet må naturligvis være, at brancher skal behandles lige i disse nedlukningsperioder," forklarer Thomas Eilersen i sit skriv.

Ulige vilkår

Men også forskellen mellem gadeplanbutikker og storcenterbutikker fremhæves:

"Specielt i butikscentrene, som jeg repræsenterer, er problemet nu ekstra stort, da vi ikke på samme måde som byens øvrige butikker fik mulighed for at åbne den 1. marts. Butikscentrene er stadigvæk lukket ned, mens forretningerne i byens gågader kan nyde godt af kundernes store købelyst. Det kom også selvsamme forretninger til gode op til jul, hvor centerbutikkerne mistede den største omsætning i årets travleste uge op til jul."

Til Finans udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S), at man netop i sidste uge har "sikret bedre hjælp" til bl.a. centerbutikkerne, som fortsat skal være lukket en måneds tid endnu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.095