23948sdkhjf

Hun bliver Lego Fondens nye direktør

53-årige Anne-Birgitte Albrectsen bliver Lego Fondens nye direktør med tiltrædelse 1. september.  Anne-Birgitte Albrectsen er pt. direktør i PlanInternational og bestyrelselsmedlem i Lego Fonden. Hun afløser John Goodwin, der har siddet på posten siden 2017.

Fondens aktiviteter er firedoblet indenfor de seneste fire år. Fonden ejer 25 procent af legetøjskoncernen og råder over en egenkapital på mere end 15 mia. kr. Arbejdet består primært i at støtte skoleprogrammer, finansiere forskning, lobbyarbejde og i det hele taget øge kendskabet til Lego.

Bestyrelsesformand Thomas Kirk Kristiansen siger:

- Lego Fonden har udviklet sig enormt gennem de seneste fire år, og jeg vil gerne takke John Goodwin for hans bidrag. Det er vigtigt, at organisationen har udviklet forståelsen for, hvordan man opnår systemiske ændringer, der er betydningsfulde, bæredygtige og vedvarende gennem etablering af kombinationer af globale og lokale partnerskaber, der gør det muligt for endnu flere børn at drage fordel af 'Learning-through-Play', siger han.

- Jeg er meget glad for at byde Anne-Birgitte Albrectsen velkommen som den nye 
administrerende direktør for LEGO Fonden. Anne-Birgitte er en stærk leder, og hendes
erfaring inden for bl.a. menneskerettigheder og bæredygtig udvikling er second to none.
Hun har en dyb forståelse af de udfordringer, vi står over for, når vi søger at styrke alle børn
til at blive kreative og engagerede i læring livet ud, uanset hvor de er eller hvordan deres
situation er, siger Thomas Kirk Kristiansen.
 

Anne-Birgitte har brugt knap 30 år med udvikling i internationalt regi, menneskerettigheder og diplomati.

Anne-Birgitte Albrectsen siger: 

- Lærdom og uddannelse er en fundamental rettighed. Børn har ret til at lege, de trives med leg og de lærer gennem leg. Det gør vi alle. Jeg er dybt inspireret af Lego-familiens vision om 'Learning-through-Play'. Og jeg er ægte begejstret for at blive en del af Lego Fonden og for at være en lille del af at realisere denne fantastiske vision, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11