23948sdkhjf

Bonus til alle i Erik Arkitekters rekordår

Med en solid ordrebeholdning, travlhed på alle koordinater og en stigning i bruttofortjenesten, udbetalte Erik Arkitekter en ekstraordinær bonus til alle ansatte i erkendelse af deres håndtering af de specielle vilkår, 2020 bød på. 

Den særlige gestus kom i et år, hvor arkitektfirmaet trods den ufrivillige omstilling til mere hjemmearbejde fortsatte de seneste års gode takter og landede sig bedste resultat til dato; et overskud på 8,6 mio. kr. 

Arkitektfirmaets bruttofortjeneste er vokset cirka 20 pct. i 2020, hvilket giver en vækst, der samlet set lander på 85 pct. over de sidste tre år. 

– Vi står i en ny virkelighed, men med samme værdisæt som altid. Vi er stærkt forankret i vores netværk og lokale markeder med lange relationer i ryggen, skriver adm. direktør, Sine Juul Praastrup, i en kommentar til det specielle år.

Selskabet står ved indgangen til 2021 på et solidt fundament med en rigtig god ordrebeholdning, en forventning om en fortsat positiv udvikling og et resultat på niveau med indeværende år, hedder det sig i årsrapportens ledelsesberetning. 

Erik Arkitekter A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 129,6 129,3
Driftsresultat  11,7 9,2
Resultat før skat 11,6 9,2
Årets resultat 8,6 7,1
Balancesum 88,8 63,6
Egenkapital 26,0 20,6
Gns. antal fuldtidsansatte 128 109
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.

Ny afdeling og nye ansigter 

På afdelingsfronten bød det atypiske 2020 også på vækst. Den første hjemsendelse blev således brugte til at forberede åbning af en ny afdeling i Odense - firmaets femte - hvor der nu er tilknyttet 15 medarbejdere. 

Selvom marts måned ikke er afsluttet, er væksten fortsat i første kvartal af 2021. 

Interessen for at arbejde for Erik Arkitekter er stor, lyder det, og antallet af nye medarbejdere er vokset med cirka 10 pct. fordelt over hele landet. I dag har den partnerejede arkitektvirksomhed 170 ansatte baseret i Aalborg, Aarhus, København, Odense og Viborg.

Ser konsolideringsbølge fortsætte

Fra ledelsen i Erik Arkitekter vil man fortsat udelukkende fokusere på det danske marked og sin rolle som uafhængig arkitektvirksomhed. 

Vurderingen er samtidig, at branchen bevæger sig fra et fokus på de enkelte projekter til et større samfundsmæssigt bæredygtigt perspektiv med inddragelse af flere kompetencer, noget som firmaet vil forsøge at gribe. Ude i horisonten er der dog tegn på stigende materialepriser og en ændring i renteniveauet, hvilket der holdes øje med fra arkitektfirmaets side. 

Samtidigt er konsolideringsbølgen ikke overstået, hvor en række arkitektvirksomheder forsvinder. Det giver firmaet konkurrencefordele at kunne agere selvstændigt og hurtigt, hvis markedsvilkårene ændres, lyder vurderingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094