23948sdkhjf

Sweco samler 320 arkitekter i ét firma

De danske arkitektvirksomheder Årstiderne Arkitekter og Kant Arkitekter skifter i dag navn til Sweco Architects. 

Arkitektfirmaerne blev en del af den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed Sweco i henholdsvis 2018 og 2020, og navneskiftet fuldender integrationen mellem selskaberne. 

- Vi har brugt nogle år på at lære hinanden godt at kende og på at øve os på fælles projekter. Nu er tiden moden til, at vi samler kræfterne om ét fælles navn; Sweco Architects, forklarer Torben Klausen, direktør for Sweco Architects – det nye navn på Swecos arkitektdivision, i en pressemeddelelse. 

– Med Sweco Architects understreger vi overfor markedet, at vi mener, integreret rådgivning er fremtiden. Historisk har man organiseret sig efter, om man er arkitekt, ingeniør, biolog eller noget fjerde. Vi har i stedet valgt at organisere os efter kundens behov og placeret alle fagligheder under samme tag, uddyber han. 

Fakta: Sweco Architects

Sweco Architects er Swecos arkitektdivision med i alt 320 medarbejdere. Divisionen er baseret på det gamle Årstiderne Arkitekter, der blev en del af Sweco i 2018 samt Kant Arkitekter, der blev en del af virksomheden i 2020. 

Arkitekturydelserne suppleres med ingeniørdiscipliner og andre tekniske discipliner i Sweco. 

Firmaet arbejder ud fra kontorer i København, Aarhus, Silkeborg, Odense og Herning tæt sammen med Swecos ingeniører og andre specialister. 

Sweco Architects direktør er Torben Klausen. 

Internationalt opererer Sweco Architects i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien og Polen. Sweco Architects har 1430 ansatte.

Sweco Architects tæller i alt 320 arkitekter, der arbejder tæt sammen med ingeniører og andre specialister i København, Aarhus, Silkeborg, Odense og Herning.

Fra firmaet er det erklærede mål at blive kendt for ”at levere integreret rådgivning på en måde, der beriger kundernes projekter i tæt samarbejde med egne eller eksterne ingeniører, uddyber han. 

Adm. direktør i Sweco Dariush Rezai påpeger, at navneskiftet skal være med til at forløse et stort potentiale: 

– Integreret rådgivning er nu ikke længere et koncept, vi taler om, men måden vi arbejder på. Med det nye navn på arkitektdivisionen intensiverer vi indsatsen for at forløse det store potentiale, vi kan se, der er, siger direktøren.

Årstiderne Arkitekter og Kant Arkitekter er stiftet i hhv. 1985 og 1977

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.204