23948sdkhjf

Niras' topchef: - Vi har klaret os bedre, end jeg havde turde håbe på

Tilbage i marts 2020, da COVID-19 pandemien for alvor blev en realitet, kom erhvervslivet i hele verden under voldsomt pres, og der var udsigt til et yderst vanskeligt år. 

Usikkerheden var stor, da pandemien for alvor blev en realitet i marts sidste år, men i dag er det en meget tilfreds am. direktør, der ser tilbage på Niras’ 2020. 

– Vi har klaret os bedre igennem 2020 og Coronakrisen, end jeg havde turde håbe på, siger adm. direktør Carsten Toft Boesen i en pressemeddelelse om rådgiverkæmpens 2020-regnskab. 

– Vi har kunnet omstille os og opretholde produktionen, vundet nye opgaver og sparet en del omkostninger – dette blandt andet fordi vi har rejst væsentligt mindre end normalt, fortsætter han. 

Samlet var det med til at skabe en resultatfremgang (EBITA) fra 72 mio. i 2019 til 116 mio. kr. i 2020. 

Niras’ omsætning faldt dog en smule til 2,2 mia. kr., hvilket ifølge firmaet overordnet afspejler den generelle økonomiske afmatning. Ser man nærmere på de enkelte sektorer, har afmatningen primært ramt Byggeri, Industri og Udviklingssamarbejde. Omvendt har Infrastruktur, Forsyning og Miljø oplevet vækst.

Udviklingsbistand udfordret

Før corona havde rådgiverfirmaet stor sfokus på at udvikle den internationale forretning blandt andet i det norske og svenske marked, samt opkøb af industri- og bistandsrådgivere i Storbritannien og Holland. På trods af begrænsede rejsemuligheder har både den norske og den svenske forretning oplevet vækst og et øget overskud. 

Udviklingsbistand og Food & Beverage er de to områder, der har været mest udfordret af Corona-pandemien, både som følge af stærkt vigende afsætningsmuligheder og relaterede aflysninger af projekter samt af manglende rejse- og dermed eksekveringsmuligheder. 

Bæredygtighed og digitale opgaver fylder ordrebogen 

Strategien for de kommende år omfatter planer om yderligere vækst i Sverige og Norge. Niras forventer en stadig stigende efterspørgsel efter digitale løsninger, som er et område, der sammen med bæredygtighed, forventes at fylde i ordrebøgerne i 2021. 

– Vi er ret fortrøstningsfulde, når vi ser ind i 2021, hvor vores ordrebeholdning ser fornuftig ud. Ikke mindst i Infrastruktur, Klima, Forsyning og Miljø, og det går også fortsat ret godt for store dele af ejendomsmarkedet og dermed Byggeri. Det smitter positivt af på hele rådgiverbranchen og dermed på Niras, siger Carsten Toft Boesen, som også peger på, at der bliver investereret markant i Pharma.

Niras A/S
mio. kr. 2020 2019
Omsætning 2.206 2.279
Heraf egenproduktion 1.704 1.774
EBITA 116 72,2
Årets resultat 62,2 42,7
Gns. antal medarbejdere 2.181 2.332
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094