23948sdkhjf

Dansk opkøb bringer RFID-tracking tættere på

Den midtjyske virksomhed, Zystm, som producerer og sælger inventar til hospitaler, laboratorier og skoler har netop købt den belgiske virksomhed Mattteo og flytter hovedproduktionen til Herning.

Med opkøbet kan Zystm nu som eneste aktør på markedet tilbyde et komplet produktprogram til sygehuse, ligesom RFID-teknologi til hospitalsmateriel skal implementeres og bidrage til en nemmere hverdag for personalet.

- Mattteo er en rigtig dygtig virksomhed med mange års erfaring i indretning til hospitaler, som vi længe har samarbejdet med. Figurativt kan man sige det sådan, at vi har leveret skallen i form af skabene, og de har leveret indmaden indeni. Men nu samler vi det hele under én paraply, og Zystm bliver faktisk eneste aktør på markedet med en fuld produktløsning til hospitaler, siger Michael Kudsk, CEO for Zystm.

RFID-teknologi letter hospitalsarbejdet

Foruden Mattteos modulære opbevaringssystemer, følger også en RFID-løsning, som kan tracke eksempelvis medicin- og materielforbrug i realtid og sende automatisk besked til lager og indkøb.

Zystm håber, at de med RFID-teknologien under eget tag vil kunne spare det pressede hospitalspersonale tid. RFID-teknologien vil nemlig kunne benyttes til at automatisere tidskrævende, manuelle opgaver, som i dag varetages af varme hænder. 

- Med RFID-teknologien slipper man for det manuelle brik-system, hvor i forvejen travle sygeplejersker skal påtage sig opgaven også at tjekke for materielbeholdning. I stedet sendes der direkte information til de nødvendige systemer. RFID-systemet gør det meget mere intelligent, så der ikke går tid fra varme hænder, som kunne bruge deres faglighed andetsteds. Det ligger os meget på sinde hos Zystm at gøre hverdagen lettere for det pressede personale, og med en automatisering undgår man for sene bestillinger og menneskelige fejl, som fx sker grundet travlhed, siger lyder det fra Michael Kudsk. 

Eksportmuligheder følger med

Zystm har indtil videre sparsom erfaring med RFID, men da alle medarbejdere forbliver på kontor og lager i Belgien, vil de have mange års erfaring i ryggen til implementeringen af teknologien.  

Foruden store fordele for Zystms nuværende kunder på det skandinaviske marked, åbner opkøbet også op for nye eksportdrømme for virksomheden. 

- Mattteo er meget eksport-stærke og har nogle solide internationale samarbejder blandt andet på store markeder som USA, Frankrig og Tyskland, som vi forhåbentlig kommer til at videreføre. Platformen i Belgien bliver et springbræt for os ud i verden, og vi tror på, at den danske model, hvor man kigger på indretningen som en helhed, vil give os en god konkurrencefordel, forklarer Michael Kudsk. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078