23948sdkhjf

Fra mandag må Ikea og Bauhaus lukke ti gange så mange ind

Landets store butikker kan se frem til at modtage langt flere kunder fra på mandag, hvor kravet om tidsbestilling også fjernes. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet:

”Udvalgsvarebutikker på 5.000 m2 eller derover kan have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som krav for butikker på under 10.000 m2. Kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling. Modellen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for detailhandlen.”

Det er altså en markant lempelse af restriktionerne, der hidtil har stillet krav om tidsbestilling og ydermere betydet, at butikker på mere end 5.000 kvm maksimalt måtte have 20 kunder i butikken ad gangen.

Havde håbet på mere

Nyheden – der altså træder i kraft fra 15. marts – vækker afmålt begejstring for Dansk Erhverv:

- I Dansk Erhverv hilser vi ethvert skridt mod genåbning velkomment. Det gør vi også her. Når det så er sagt, så havde vi håbet og forventet, at resten af detail og de liberale erhverv havde kunne åbne nu på mandag, siger direktør Brian Mikkelsen.

Han lægger ikke skjul på, at han havde forventet og håbet på mere.

- I vores eget udspil til en plan for genåbning har vi anbefalet netop det, og det er skuffende, at vi nu skal vente yderligere. Behovet for en langsigtet og konkret plan for genåbning bliver større dag for dag, og jeg kan kun opfordre på det kraftigste til, at den store og samlede køreplan for genåbning kommer hurtigst muligt, siger Brian Mikkelsen.

Pres fra Bauhaus

Ifølge Justitsministeriets pressemeddelelse lempes restriktionerne på baggrund af en vurdering fra Epidemikommissionen.

Men ugen har også budt på massiv kritik af de nuværende restriktioner anført af Bauhaus-direktør Mads Jørgensen.

Mandag mødtes han og en række andre repræsentanter fra landet største butikker, herunder Ilva og Ikea, med erhvervsminister Simon Kollerup. Mødet kom i stand, efter Bauhaus-direktøren i sidste uge henvendte sig til ministeren i et brev og meddelte, at byggecenterkæden overvejede at rejse et erstatningskrav mod staten på baggrund af forskelsbehandling. 

– Nu vil vi (deltagerne på mødet, red.) opsummere vores forslag og sende dem til ministeren. Men der skal ske noget inden ugens udgang. Så rækker vores tålmodighed ikke længere. Ekspertråd eller ej så kan regeringen jo bare tage en beslutning, sagde han efter mandagens møde til Finans.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078